Debütálás az életben

2022.10.13. 14:00

Egy kis füllentéssel kezdődött a kalamajka

Ajánló - A Dunaújvárosi Hírlap/duol.hu a kiadók újdonságaiból és független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás könyvekből ajánl olvasnivalót.

Dh/duol

Jennifer Dupee: A kis francia menyasszonyiruha-bolt 

Az elhallgatás is hazugság? 
Larisa Pearl úgy gondolta, nem. És nagy bajba került. 
Larisa Pearl enyhén szólva nincsen topon, amikor visszatér szülővárosába, a massachusettsi tengerpartra, hogy nagymamája testvérének hagyatékát felszámolja. Elvesztette az állását, szétmentek a pasijával, és az édesanyja egészségi állapota romlik, ami egyre több terhet ró Larisára. Elhalad a kis francia menyasszonyiruha-bolt kirakata mellett, és megakad a szeme egy gyönyörű, elefántcsontszínű szaténruhán. 
Az egész kisváros gyönyörűségére már az esküvőjét tervezgeti. Megvan a ruha, megrendelte a menyasszonyi csokrot, és az időpontot is kitűzte – mindössze vőlegény nincs. Hogy történhetett mindez? Egyszerűen felpróbálta a ruhát, aztán szárnyalni kezdett a fantáziája. De a közelgő esküvő híre Jack Merrillnek is a fülébe jut. Tizenéves korukban Larisa és Jack sokszor találkoztak Larisa nagymamájának testvérénél, és barátságukból más is lehetett volna, ha nem sodorja őket külön utakra az élet. 

Felpróbálta a ruhát, és szárnyalni kezdett a fantáziája

Larisa kezd belegabalyodni a saját füllentéseibe: már hazugságot hazugságra halmoz, előbb-utóbb szembe kell néznie jó néhány nehézséggel, mielőtt el tudja fogadni magát, az örökségét, és megnyithatja szívét a szerelem előtt. 
„Egy csoda ez a regény... hogyan találd meg az igazi énedet egy nehéz helyzetben, és milyen örömöket tartogat az élet, ha megteszed, amit a szíved diktál.” – ajánlja olvasásra Louise Miller. 
„...remek debütálás életről és szerelemről, önmagunk megtalálásáról.” – írja a Booklist ajánlója. 
„Frappáns stílus... csordultig reménnyel, hogy ez csak egy nehéz időszak, ami nem tart örökké.” – közölte cikkében a könyvkritikákat megjelentető rangos Library Journal. 
„Hihetetlenül bájos, telis-tele szívvel, szertelenséggel.” – ajánlja olvasásra Joshilyn Jackson. 
A szerző, Jennifer Dupee Bostonban nőtt fel. A Brown Egyetemen végzett, ahol kitüntetésben részesült kreatív írásból. 2016-ban elődöntős volt James Jones elsőkötetesek versenyén, és a Faulkner-Wisdom versenyen. Jelenleg a következő regényén dolgozik. 
(Forrás: Bookline)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában