Kortárs Művészeti Intézet

2022.10.28. 10:00

Beleértve a Holdat és más égitesteket – tárlatnyitó

Szabó Szabolcs

Forrás: duol.hu

Ma 18 órakor mutatkozik be a Kortárs Művészeti Intézetben Gróf Ferenc képzőművész Beleértve Holdat és más égitesteket című kiállítása. Gróf friss tárlata az elmúlt két esztendő műveiből válogat. Munkáiban ideológiai lenyomatokat vizsgál a grafikai tervezés és a térélmény metszéspontjában. Praxisa műfajilag sokszínű, nyelvi és tipográfiai elemekből, kartográfiai, heraldikai jelekből építkezik, különös művészeti nyelve a társadalmi folyamatok vizsgálatára, a múlt és a jelen összefüggéseinek felmutatására, a jövő lehetőségeinek felvillantására fókuszál. A háromtermes tárlat címét az 1967-es Világűrszerződés hivatalos elnevezéséből – „Szerződés az államok tevékenységét szabályozó elvekről a világűr kutatása és felhasználása terén, beleértve a Holdat és más égitesteket” – kölcsönzi. 
A ma este 18 órakor kezdődő megnyitón Gróf Ferenc munkáit Mélyi József művészettörténész ajánlja majd az érdeklődők figyelmébe. A december 17-ig látható kiállítás – mint arról részletesen beszámoltunk – pénteken és szombaton lesz megtekinthető a KMI-ben 10 és 18 óra között. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában