Közbiztonsági napot tartottak

2022.08.30. 10:00

Minden adott volt: jó idő, jó társaság, jó ételek

Szentes Kitti

Pónilovaglás a kicsiknek Fotók: Szentes Kitti

A Perkátai Polgárőrség augusztus 27-én Perkátai közbiztonsági nap elnevezésű rendezvényt tartott a településen. 
A programok reggel 9 órakor kezdődtek, s közben a helyiekből álló csapatok is elkezdték a főzőversenyhez szükséges alapanyagok előkészítését, majd a bográcsok, később pedig a tányérok megtöltését. Az ünnepélyes köszöntő után öt kategóriában díjazták a bográcsok tartalmát, melyek a következők voltak: csülökpörkölt, vegyes csülökpörkölt, sertéspörkölt, babgulyás és végül gulyásleves. A díjakat László Norbert, a Perkátai Polgárőrség elnökhelyettese adta át. 

A fiatalok táncra is perdültek

A díjak átadását követően a VELED Az Ifjúságért Egyesület Horváth Dóra vezetésével moldvai táncot mutatott be a nagyérdeműnek. 
A délutánt pedig kutyás és lovas bemutató színesítette valamint stunt-riding-show (motoros akrobatikus ügyességi bemutató). 
Oláh István, Perkáta polgármester és kedves felesége a nagy meleg ellenére egész nap fáradhatatlanul sütötték a lekváros kukoricaprószát. Én még soha nem ettem prószát, de egy nagyon ízletes, könnyed étel. Csak ajánlani tudom mindenkinek! Az Országos Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársaival is találkozhattunk, a pályaválasztás előtt állók bátran kérdezhettek tőlük, hogy mégis milyen a hűvösön dolgozni. 

A programokra kilátogatók jól szórakoztak szombaton

A rendezvény ideje alatt sétakocsikázásra, illetve íjászkodásra is volt lehetőség, a kisebb gyermekek pedig pónin lovagolhattak és csillámtetoválást is kérhettek. 
Egy tartalmas kellemes családi napot tudhattak magukénak azok, akik kilátogattak a rendezvényre, hiszen minden adott volt: a jó idő, a jó társaság, és a finom ízletes ételek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában