Jubileumi pályázat

2022.08.20. 12:50

Aranybulla-díjat kapott Pásztor Bertalan

A hagyományokhoz hűen idén is Székesfehérváron, a Bory-várban adták át a Deák Dénes-díjat, a Deák Dénes ösztöndíjat, a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula ösztöndíjat, valamint a tavaly meghirdetett, egyszeri Aranybulla-díjat, amelyet többek között Pásztor Bertalannak is.

Borsányi Bea/Feol

A vendégeket és díjazottakat ezúttal is a Tilinkó zenekar rövid műsora köszöntötte, amely idén azért számított különlegesnek, mert immár harminc éve mindig az együttes szereplésével kezdődik az átadási ünnepség.  

Sok mindenre büszke lehet városunk a másfél hetes Királyi Napok rendezvénysorozatával kapcsolatban, de amire talán a legbüszkébbek lehetünk az, hogy az egész eseménysorozatot a fehérvári kulturális élet meghatározó alakjai, intézményei és civil közösségei adják össze – fogalmazott rövid köszöntőjében Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. 

Fotók: Wilkinson Liszka Zsazsa

Tavaly az Aranybulla kikiáltásának 800. évfordulójára irodalmi pályázatot hirdetett a Vörösmarty Társaság, amelyre a magyarság történelmének egyik legjelentősebb eseményéhez, annak emlékezetéhez kapcsolódó alkotásokat vártak. Pályázni vers, széppróza, esszé, tanulmány, illetve színpadi mű kategóriában lehetett.

Wilkinson Liszka Zsazsa

Az Aranybulla díjat a legjobbak szintén a Bory-várban vehették át. Elismerésben részesült Pásztor Bertalan, Döme Zsuzsa, Fűrész István és Balajthy Ferenc.  A dunaújvárosi kilencvenéves Pásztor Bertalan a Koppány lázadása című drámájáért kapta az elismerést, amelyet Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestertől vett át.  

Wilkinson Liszka Zsazsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában