Idén július 13-án kezdődik

2022.07.08. 08:00

Nemzetközi és hazai sztárok jönnek az EFOTT-ra

Dh-információ - Idén nyáron ismét a Velencei-tó partjára látogat a hallgatók legnagyobb rendezvénye, az EFOTT Fesztivál. Ez alkalommal azonban a Sukorói-félsziget ad otthont a rendezvénynek. Az EFOTT vagyis az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója idén július 13. és 17. között várja a fesztiválozókat.

Brousil Csaba

A Sukorói-félsziget ad otthont a fesztiválnak Fotó: efott.hu

Fotó: Krisztian Bodis

A szervezők elmondása szerint nagyobb parti lesz, mint valaha! Strand, koncert, gasztro, civil tér, strandfoci, mozi és több mint 100 magyar fellépő egy helyen. Az EFOTT új fesztiváligazgatója, Lasztovicza Gábor elmondta, az EFOTT nemcsak esti bulik sorozata, hanem egy egyedülálló élmény, ahol a kapcsolt programok, a kiállítók, a nappali aktivitások folyamatos és tartalmas kikapcsolódást biztosítanak. Idén a fesztivál házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem ­(MATE) lesz. 
Gyuricza Csaba, a MATE rektora korábban elmondta, hogy házigazdaként hozzá kívánnak járulni ahhoz, hogy az idei fesztivál a legzöldebb legyen, amelynek középpontjában a környezettudatosság és a fenntarthatóság áll. Körforgásos gazdálkodás keretében megszervezik az ott keletkező biológiailag bontható hulladékok szelektív gyűjtését, előkezelését, valamint további komposztálását. 

Az olyan külföldi nevek mellett, mint John Newman, Re­gard, Riton, a hazai nagyágyúkat is bevetik a szervezők: fellép többek között a Wellhello, a Halott Pénz, a ByeAlex és a Slepp, T. Danny, valamint a Bagossy Brothers Company is. De ott lesz fesztiválon az amerikai hiphop és R & B énekes Akon is, akinek nevéhez olyan sikerek fűződnek, mint a Locked Up, a Lonely, a Smack That vagy az I Wanna Love You – július 16-án a nagyszínpadon ad koncertet. Az EFOTT-on egy nagyszínpad és egy kisebb színpad mellett két partiarénát is építenek, nappal pedig a strandon, valamint az UNIverzum névre keresztelt, egyetemi programokat nyújtó interaktív helyszínen is várják a közönséget. Mindezeken túl számtalan zenei színpaddal készülnek a kiállítók is (pl. Radio1 stage, Hajógyár), így a populáris és a klubzene stílusa mellett a retró, az alternatív, az R & B, de még a jazz kedvelői is megtalálják a számukra kedves bulihelyszínt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában