Ajánló

2022.07.01. 13:00

Ki fogja uralni majd Britanniát?

Ajánló - A Dunaújvárosi Hírlap független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás könyvekből ajánl olvasnivalót.

duol.hu

Uhtred, a bajnok elveszti az új uralkodó kegyét

Bernard Cornwell: A pogány hadúr – Angolszász históriák 

Alfréd király halála után beköszönt a béke Britanniában – a dánok uralják az ország északi részét, amíg a déli területek a szászok kezében maradnak. Ám egy harcos számára éppen ezek az idők jelentik a legnagyobb kihívást. 
Uhtred, a néhai király ünnepelt bajnoka elveszti az új uralkodó kegyét, s amikor egy meggondolatlan pillanatában szabad folyást enged haragjának, búcsút inthet a birtokainak is. Számkivetett lesz, akit keresztények és pogányok egyformán kárhoztatnak. Csupán maroknyi embere marad hű hozzá, amikor északnak vonul, hogy egy merész lépéssel megpróbálja visszaszerezni ősi jussát, Bebbanburgot. 
Ám eközben valahol másutt megtörik a kelletlen békét: Hosszúkardú Cnut, a félelmetes dán hadúr féktelen haragra gerjed, amikor elrabolják asszonyát és örökösét. Az így kirobbanó véres háborúból egyetlen királyság sem maradhat ki, amíg el nem dől, hogy Britannia a szászoké vagy a dánoké lesz-e. Uhtrednek, a számkivetettek pogány urának pedig az rendeltetett, hogy eldöntse, hol és mikor kerüljön sor a végső ütközetre. 
A pogány hadúr Cornwell történelmi sorozatának, az Angolszász históriáknak a hetedik része. 
(Forrás: bookline.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában