Könyvajánló

2022.06.07. 12:00

Szembenézni a múlttal

A Dunaújvárosi Hírlap független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás könyvekből ajánl olvasnivalót.

duol.hu

Anne Jacobs Az úriház – Ragyogó idők 
1939. A Dranitz család gondtalanul él mecklenburgi birtokán egészen addig, amíg ki nem tör a második világháború, amely miatt hamarosan menekülniük kell. A gyönyörű fiatal bárókisasszony, Franziska von Dranitz beleszeret a jóvágású Walter Iversenbe, ám fogalma sincs az őrnagy titkáról és háborús szerepvállalásáról. 
1990. Az idősödő Franziska visszatér Nyugat-Németországból szülőhelyére, hogy a megmaradt romokból újjáépítse egykori impozáns otthonát, az úri házat, és kiderítse az igazságot húga, Elfriede rejtélyes haláláról. 

Egy arisztokrata család drámája Fotó: Bajusz György/Dunaújvárosi Híralp

Az elegáns bárónő a keleti határon túl egy olyan világba csöppen, ahol csupán megvetett arisztokrata lehet. Rég nem látott unokája, a temperamentumos Jenny egy mindent elsöprő szerelmet maga mögött hagyva felkeresi nagyanyját, hogy a segítségére legyen. 
De vajon mennyire nehéz szembenézni a múlttal, amikor nem tudjuk, hogy kiben bízhatunk? Franziska a birtokon rátalál egykori szolgálójára, Minére, aki valamit régó­ta rejteget előle. A kastély falai számtalan titkot őriznek... 
Anne Jacobs lebilincselő új trilógiájának első része egy arisztokrata család drámája és egy minden veszélyt bátran vállaló bárónő megható története. 
A szerzőről: Anna Jacobs (1941-ben született Rochdale-ben, Lancashire-ben) angol regényíró. 1962-ben diplomázott a Leedsi Egyetemen, majd 1973-ban Ausztráliába emigrált. 
Több mint 80 regényt írt, amelyek többsége történelmi regény vagy családi történet. Fantasy regényeket is írt, amelyeket Shannah Jay néven adtak ki. 
2006-ban Lancashire büszkesége című regénye elnyerte az év romantikus regénye Ausztráliában díjat. 
(Forrás bookline.hu) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában