Kultúra

2022.06.03. 12:00

Országos kamarafesztivál a Bartók színházban

Szabó Szabolcs

Őze Áron, a Bartók színház igazgatója Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: Laczkó Izabella

Dunaújváros - Közel harminc éve, 1992. július 14-én szavazta meg Dunaújváros közgyűlése a Bartók kamaraszínház megalapítását. „Az egykori döntés jubileuma is inspirált minket, amikor elhatároztuk, hogy országos kamarafesztivált szervezünk itt. Bartók Béla progresszív etűdjeinek kifejezését kölcsön véve – „színházi mikrokozmoszt” formálunk egy hét alatt. Először rendezzük meg a Mikro Fesztivált, és reméljük, hagyomány lehet belőle. Sokszínű a program, mert sokszínű a színház. A kamarajellegű előadások pedig még közelebb hozzák a nézőkhöz a színészt. A velünk élő színházat” – mondta el a Mikro színházi fesztivál alapgondolatáról Őze Áron, az intézmény igazgatója. A fesztiválszervezők egy, az országos viszonylatban is erős, nívósnak számító kínálattal várják a dunaújvárosi közönséget június 5. és 12. között. A Mikro fővédnökségét Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus vállalta, akinek a fesztivál idején kiállítása is nyílik a Bartók-aulagalériában. 

Keleti Évával, Mácsai Pállal nyit vasárnap a Mikro

Június 5-én, vasárnap, 17 órakor mutatkozik be a nagyközönségnek Keleti Éva kamarakiállítása a Bartók-aulagalériájában, majd 17.45-kor ünnepélyes keretek között átadják a teátrum új játszóterét a Szobaszínpadot a Bartók B épületében. Este hét órakor pedig indul a Mikro: az Örkény István saját szavaiból összeállított „Azt meséld el, Pista!” című előadással, amelyet Mácsai Pál színész, rendező huszonöt éve töretlen sikerrel játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában