Székesfehérvártól Dunaújvárosig

2022.06.05. 11:30

Hangok szárnyain

Szombat délelőtt, Gárdonyban szűk körű, családias zongorakoncerten adózhatott a hallgatóság a zene élvezetének. Az Esti Harmóniák Kulturális Egyesület szervezésének köszönhetően, ezek a koncertek évek óta megörvendeztetik a kultúrára vágyó közönséget, Székesfehérvártól Dunaújvárosig.

Czeglédi Andrea

Stoffán Apor Fotók: Czeglédi Andrea

Marco Bianchi, Magyarországon élő olasz zongoraművész 2016-ban alapította zongoraiskoláját, illetve az Esti Harmóniák Kulturális Egyesületet, vállalva koncertek lebonyolítását a Velencei-tó partján, és oktatja azóta is töretlen lelkesedéssel a fiatal, tehetséges tanítványokat a Villetta Della Musica-ban.

Marco Bianchi

A járvány okozta kényszerű szünet után különösen nagy öröm volt a rögtönzött koncertteremmé alakított családi házban újra hallani a felcsendülő csodálatos dallamokat.

Az olasz meastro és tanítványai koncertje most is vidám színfoltja volt a ragyogó, kora nyári hétvégének. A mester maga kezdte az előadást, elvarázsolva a közönséget csodálatos játékával. A kortárs zeneszerzők művei, mint Jean Sibelius Le Sapin című szerzeménye, szinte észrevétlenül kalauzolták a jelenlevőket a romantikus komolyzene világába. Bianchi mester játékát lelkes tapssal köszönte meg a közönség.

A bevezetőnek szánt műveket követően bemutatkoztak az ifjú tanítványok. A legfiatalabb, elragadó négyéves kislány rövid játéka után, sorban következtek a nagyobbak is.

Stoffán Apor Chopin szellemében....

A koncertet a meastro legtehetségesebb és immár zongoraművésszé nőtt tanítványa, Stoffán Apor zárta. A húsz éves fiatalember veleszületett tehetsége és szorgalma ragyogóan kitűnt zongorajátékában. A Chopin keringő és mazurka hallgatása közben a néző nem csak virtuóz előadásmódját csodálhatta meg, hanem elragadták lelkét azok az érzések is, amelyeket az ifjú tehetség a hangok szárnyain közvetített. Ez minden előadóművész álma, hiszen nem elég egy darabot tökéletesen, ám, lélek nélkül eljátszani. Apornak sikerült a lelke egy darabját is a közönségnek megmutatnia. Végül, Mozart D-moll fantáziája egy külön világba repítette a közönséget, mintha „Aliz csodaországában” jártunk volna…

A mester és tanítványai

Gratulálunk a mesternek, akinek ilyen tehetsége van az igazi gyöngyszemek felismerésére, illetve további sikereket kívánunk Stoffán Apornak, izgatottan várva a remekebbnél remekebb koncerteket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában