Dunaújváros

2022.05.24. 11:00

Régészet napja a helyi múzeumban

Szabó Szabolcs

„Az őskori kultúrák közösségeinek temetkezési szokásai, eszközkészítési hagyományai, díszítő motívumkincse, építészeti megoldásai vagy éppen rituális szokásai mind az ember közösséghez tartozásának igényét és megvalósulását tükrözi. A régmúlt települések, városok és falvak nem csupán földművesek, iparosok és kereskedők települései voltak, hanem egyben társadalmi közösségek is” – olvasható a május 28-án és 29-én jelentkező, országos kitekintésű régészet napja szervezőinek, a regeszetnapja.hu-n közölt ajánlójában. A korábbi évekhez hasonlóan az Intercisa Múzeum is csatlakozott az országos programsorozathoz. 
Szombaton 14 órától az alábbi kínálattal várják az érdeklődőket: rekonstruált bronz- és római kori sír feltárása (helyszín: a múzeum udvara. ­Rossz idő esetén a múzeum földszintje). Játékos kincskeresés gyerekeknek (múzeum I. emelet, állandó kiállítás). Állatok régen és most – állatcsont-felismerés. (múzeum II. emelet, előadóterem). Lelettapogató, ismerkedés az emberi csontvázzal (II. emelet, előadóterem). Kézműves-foglalkozások (múzeum I. és II. emelet). 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában