Tárlat

2022.05.11. 08:00

Rajzok a szellőzőkhöz

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A Dunaújvárosi Közbiztonsági Alapítvány munkatársai április 29-ig általános és középiskolás diákoktól várták azokat a kreatív alkotásokat, amelyek Dunaújváros közműalagútjainak szellőzőit díszítik majd a Béke városrészben – a pályázat lezárult, tegnap az alkotásokból nyílt kiállítás a Széchenyi István Gimnázium Szivacs Galériájában. Ezekből a rajzokból kerülnek majd ki azok, amelyek a jövőben a Béke városrészben díszítik a közműalagutak szellőzőit. 
 

A „Lélekvirágok kocka állatok” című pályázat részeként A4-es vagy A3-as méretben lehetett rajzolni, festeni, kollázsokat vagy digitális képeket készíteni, amelyek közül Rohonczi István képzőművész, és Orosz Csaba önkormányzati képviselő közösen választották ki a legjobbakat. 

Kratzmajer Zoltán, a Széchenyi gimnázium igazgatója adta át az elismeréseket, képünkön Gózon Zoénak Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Orosz Csaba a megnyitón elmondta, remek érzés mosolygós arcokat látni, ennek nagyon örül. Kifejezte azt, hogy köszöni szépen, hogy ilyen sok diák indult a pályázaton, és abban nagyon bízik, hogy nemsokára a közös elképzelés megvalósul, és ezek a szellőzők a pályázat eredményeképpen már sokkal szebbek lesznek a Béke városrészben. 
 

A megnyitón természetesen nem maradhatott el a kulturális műsor sem, főleg egy olyan gimnáziumban, amely a közelmúltban nagyszerűen szerepelt a keszthelyi Helikoni Ünnepségeken. Urbán Panka citerázott, és a Pántlika népdaléneklő csoport lépett fel. 
Rohonczi ROHO István képzőművész, aki a Széchenyi gimnázium pedagógusa is egyben, rengeteg pályázat „tulajdonosának” javasolt elismerést adni az alkotásáért. Álljon végezetül itt az ő nevük: Enyed Eliza, Sándor Anna, Budai Gabriella Panna, Böröczi Barnabás, Nagy Janka, Fekete Gergő, Boldi Orsolya, Nikolics Sanel, Somogyi András Ádám, Vicsotka Martin, Farkas Elizabet, Lollok Vivien, Bíró Borbála, Rend Viola, Nagy Panka, Horváth Liza Zsófia, Dániel Dóra Jázmin, Bényei Sára, Asztalos Lívia, Nedesoczki Ádám Mihály, Juhász Maja Gerda, Koppányi Eszter, Kovács Botond, Golubov Csenge, Gyöngyösi Levente, Gózon Zoé. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában