Koncert

2022.05.30. 07:00

Elvarázsolta közönségét a Szent Efrém Férfikar

Nagy sikerű koncertet adott a Szent Efrém Férfikar a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új, az aulából kialakított stúdiószínpadán május 27-én.

Szóládi Zoltán

A Szent Efrém Férfikar a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskolában az aulából kialakított stúdiószínpadon lépett fel Fotók: LI

Fotó: LI

Dunaújváros - A Liszt-díjas érdemes művész, Bubnó Tamás vezetésével fellépő férfikar 14 órától a görögkatolikus iskola tanulóinak tartott rendhagyó, interaktív énekórát, ahol nem csak a gallego portugál nyelvvel ismertették meg a lelkes diáksereget, hanem megtanították a Ragupati ragav raja ram című éneket is, amely Mahatma Gandhi kedvence volt. Játékos és titokzatos énekóra alatt felcsendült a Trónok harca filmzene is. A gyerekek áhítattal hallgatták a Harangimát, és óriási élménnyel gazdagodva engedték szusszanásnyi pihenőre az énekegyüttest. 

Kora este ugyanis már a műértő közönség előtt adott felejthetetlen koncertet a Szent Efrém. Kovács István János dunaújvárosi parókus a megnyitójában a köszöntés és az elismerő szavakat követően kiemelte, ezzel a koncerttel kezdetét vette egy remélhetőleg hosszú sorozat, ugyanis az intézmény új célja, hogy egyfajta kulturális központ legyen a Római körúton. 

A titokzatos énekóra alatt felcsendült a Trónok harca filmzene is

Aztán másfélórás varázslat következett. A közönség többször beleborzonghatott abba a hangzásvilágba, amelyet a hét fantasztikus torkú énekművész produkált. A mitikus és misztikus zenei kiránduláson görög köszöntő, Harangima, szláv és magyar nyelvű szent énekek, különféle átdolgozások mellett Bartók Béla, valamint bizánci rítusú dalok egyaránt felcsendültek, hogy az utolsó blokkban játékos arcát is megmutassa a férfikar. A Covid a művészeket különleges alkotómunkára serkentette, s a járvány végének örvendve két tréfás szerzeményüket, az úgynevezett „Pandeo” dalokat is előadták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában