Koncert

2022.05.23. 11:30

Együtt muzsikáltak a testvérintézmények

Közös koncertet adtak pénteken délután a helyi evangélikus templomban a zakopanei állami zeneiskola, valamint a Sándor Frigyes Zeneiskola növendékei és művésztanárai. A lengyel testvérintézmény küldöttsége szombaton pedig Budapestre kirándult.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

A Mieczysław Karłowicz neves lengyel zeneszerzőről elnevezett zakopanei állami zeneiskola küldöttsége csütörtökön délután érkezett városunkba. 
A huszonhat növendéket öt pedagógus és nyolc szülő kísérte el Dunaújvárosba. A péntek délelőtt már az ismerkedésé és a közös próbáké volt, hiszen a két zeneiskola diákjai és művészpedagógusai együtt adtak koncertet délután evangélikus templomban. A remek hangulatú hangversenyen felcsendültek többet között Villoldo, Vivaldi, Zempléni, Randy Newman, Bogár István művei mellett lengyel népdalok és klasszikus lengyel zeneszerzők darabjai is. 

Lengyel népviseletben lépett fel az evangélikus templomban a zakopanei zeneiskola küldöttsége Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap 

A Sándor Frigyes Zeneiskola új testvérintézményének csapata szombaton Budapestre kirándult. A magyar főváros nevezetességeinek megtekintése mellett ellátogattak a Magyar Zene Házába is, vasárnap pedig visszaindultak Lengyelországba. 
A Sándor Frigyes Zeneiskola a tervek szerint még az idén viszonozza majd a lengyel testvériskola látogatását. Az előttünk álló napokban is számos programmal várja a közönséget a város zeneiskolája. 

Lengyel népdalok is felcsendültek a pénteki koncerten

Május 24-én, kedden dél­előtt kakaókoncerten látják vendégül a város óvodásait. Az ovisoknak lehetőségük lesz meghallgatni egy rövid koncertet, majd teremről teremre járva különböző hangszerekkel ismerkedhetnek meg. Az egyórás turnusokban zajló programok végét kakaózás zárja majd. Május 25-én és 26-án délelőtt már az általános iskolásoké lesz a főszerep, őket is koncert és hangszermustra csábítja majd. 
Május 27-én, pénteken 17 órától pedig a Sándor Frigyes Zeneiskola hagyományos pünkösdi koncertje várja az érdeklődőket az evangélikus templomban. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában