Titkok vetnek árnyékot a gyermekkorra

2022.05.15. 07:30

A múlt most feléled

Ajánló - A Dunaújvárosi Hírlap független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás könyvekből ajánl olvasnivalót.

duol.hu

Leigh-nek Callie-tól, a húgától kell segítséget kérnie, de vele nincs jó viszonyban Fotó: BGy

Karin Slaughter: Hamis tanú 
Egy hétköznapi élet... ...borzalmas múltat rejt. 
Leigh Collier keményen megdolgozott azért, hogy fölépítse látszólag teljesen szokványos életét. Védőügyvédként dolgozik, lánya jól teljesít az iskolában, még a válása is civilizáltan zajlott. 
Csakhogy Leigh átlagos élete normálisnak távolról sem nevezhető gyerekkort leplez, amelyre titkok vetnek árnyékot, árulás nyomja rá a bélyegét, és amelyet végérvényesen tönkretett egy szörnyű, erőszakos cselekedet. 
Ám a múlt most feléled... 

A per mérföldkő lehet az ügyvéd pályáján

Egy napon új ügy kerül Leigh asztalára: jómódú férfi kéri fel a védelmére, akit nemi erőszakkal vádolnak. A per mérföldkő lehet a pályáján, ha megnyeri. Amikor azonban találkozik a vádlottal, rádöbben, hogy ismeri a férfit, és az is ismeri őt. De ami még lényegesebb: az illető tudja, mi történt húsz évvel ezelőtt. 
...és fogy az idő! 
Ha Leigh-nek nem sikerül felmentetnie az ügyfelét, nem csupán a pert veszíti el, hanem sokkal többet. Az egyetlen, aki a segítségére lehet: Callie, a húga, vele viszont nincs jó viszonyban. Ő az utolsó ember a földön, akitől valaha is szívességet kérne – csakhogy hirtelen úgy tűnik, nincs más választása. 
A szerzőről: Karin Slaughter 1971. január 6-án született Georgia államban. Amerikai bűnügyiregény-író. Első regénye, a Nadragulya 2001-ben jelent meg, és kivívta vele a nemzetközi elismerést. Regényét 30 nyelvre fordították le. 2001-ben a legjobb debütáló thriller címen a „Crime Writers’ Association’s Dagger” díjjal jutalmazták. Könyveiből világszerte több mint 30 millió példányt adtak el. Jelenleg Atlantában él. 
(Forrás: bookline.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában