Nagytemplomi gyermeknap

2022.05.15. 14:00

A Manócska Társulat gyermekelőadása lesz a főtemplom aulájában

Nagytemplomi gyermeknappal készül a dunaújvárosi római katolikus közösség május utolsó vasárnapjára. 2022. május 29-én délután 3 órai kezdettel várják a város és környéke legkisebbjeit, a számukra szervezett nyilvános és ingyenes programokra, a főtemplom környezetébe.

duol.hu

Fotó: Juhasz Eva

Ebben az évben a vezérprogram a fővárosi Manócska Társulat gyermekeknek szánt interaktív meséje lesz, az altemplom aulájában, délután 4 órai kezdettel. A társulat előadása elsősorban az óvodásokat és a legkisebb általános iskolásokat célozza meg: a „Breki és Varangyka kirándulni megy” című interaktív mese szerint hallgathatnak történetet a gyermekek az erdő védelméről és a mozgás fontosságáról. Immáron három gyermekes édesanyaként tér vissza a szülővárosába erre az előadásra Kolozsváry-Kissné Papp Judit, aki korábban a Móricz, majd a Bánki diákja volt, később pedig Zsámbékon végzett tanítóképző főiskolát.

Brenki és Varangyka

Ezen felül a plébánia pedagógusai és önkéntesei gyermekeknek szánt programokkal, nagytemplomi körbevezetéssel (3 órától), táncházzal (tánciskolával, 5 órától), pillecukor sütéssel, kegytárgybolt nyitva tartással várják a főtemplom körül a gyermeknapon idelátogatókat, rossz idő esetén pedig az altemplom közösségi termeiben, délután 3 és 6 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában