Fúvósok találkozóját tartották a zeneiskolában

2022.04.14. 11:30

Az intézmény növendékei és tanárai léptek fel különböző formációkban telt ház előtt kedden

Kedden délután a Sándor Frigyes Zeneiskola kamaratermében mutatkozott be az iskola fúvós tanszaka egy kamarazenei koncerten, „Fúvósok, ha találkoznak” címmel.

Brousil Csaba

Balogh Zoltán András zenetanár és a növendékek Fotók: SzZsE

Fotó: Zsedrovits Eniko

A terem megtelt érdeklődő szülőkkel, hozzátartozókkal, a növendékek pedig ezt meg is hálálták. Hol duettben, hol trióban, kvartettben, sőt szextettben álltak a közönség elé, nemegyszer a tanárok is csatlakoztak az alkalmi formációkhoz. Hallhattunk részleteket, Mozart, Kodály, Purcell, Vivaldi műveiből, de a Hobbit és a Star Wars zenéje is felcsendült az est folyamán. A fúvós hangszerek közül hallhattunk furulyát, fuvolát, klarinétot, trombitát, vadászkürtöt, tubát és szaxofont is, nemegyszer zongorakísérettel kiegészülve. 
 

Minden növendék sorra került és játszhatott az estén
Forrás: Zsedrovits Eniko

A közel másfél órás koncertet a közönség nagyon élvezte, rendre tapssal jutalmazta a fellépő diákokat és tanáraikat. Meg is érdemelték, hiszen látszott, hogy mindenki nagyon készült erre az estre, voltak, akik izgultak is, de ez a teljesítményen nem tudott rontani. Reméljük, hogy folytatása következik majd a jövőben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában