Bemutató

2022.04.12. 16:00

Az élet kihívásaihoz ad segítséget a dunavecsei származású Papp Anita könyve

Papp Anita dunavecsei kötődésű írónő mutatta be a minap a Megélni címmel megjelent könyvét a Vikár Béla Könyvtárban. A kötet egy gondolatgyűjtemény a leggyakoribb érzésekről, amelyek átszövik a hétköznapjainkat, és alakítják az életünket.

Gulyás Sándor

Az emberek hétköznapi problémáival foglalkozik az írónő, Papp Anita Fotó: Gulyás Sándor

Fotó: Varga Zsófia

Papp Anitát erős szálak fűzik Dunavecséhez, valamennyi őse innen származik. Itt nőtt fel, majd huszonhét éve költözött a szomszédos Apostagra, írja a baon.hu

 

– Mozgalmas negyvenhét évet tudhatok magam mögött, a világot két gyermekkel, magamat két diplomával gazdagítottam. Pedagógiai és agrárvégzettségemet felhasználva felnőttképzéssel foglalkozom, ahol rengeteg tapasztalatot szereztem. Olyan szakmát tanítok, amivel az emberek igyekeznek visszatalálni a természetbe. Az aranykalászos gazda tanfolyamon találkoztam Novák Péter előadóművésszel, aki maga az életmódváltó emberek közé tartozik. Lényegében az ő hatására született meg a „Megélni” című gondolatgyűjteményem – fogalmazott Papp Anita.

 

Papp Anita a közelmúltban sok tragédiát élt meg, került életközépi válságba. Ekkor döbbent rá mennyire fontos az élet értéke. 

Saját krízise által ért meg benne a döntés, hogy a jövőben megpróbál másokon is segíteni. 

– Hivatásom tanár, és ha lenne ilyen, szenvedélyes emberszerető. Ebből a tulajdonságomból fakad, hogy szeretnék mások életében segítőtárs lenni. Hogy érdemben tudjak segíteni, magánúton elvégeztem a coach, személyiségfejlesztő és mediátor képzést. Meg akartam érteni az emberi viselkedést, ezért folyamatosan képeztem magam, amit fontosnak találtam, azt pedig leírtam. Ezek egyszerű Facebook-bejegyzések voltak, és egy ideig nem is gondoltam többre. Később eszembe jutott, hogy hozzám hasonlóan sok ember lehet még érzelmi válságban. Ennek okán elővettem írásaimat, átdolgoztam és kiadásra került az egy kötetbe rendezett ötven művem. A könyv borítóját, az illusztrációkat magam válogattam – sorolta a könyv szerzője. 

Az ötven érzelemről szóló gondolatgyűjtemény nem tartalmaz szakkifejezéseket, tudományos szövegeket. A szerző célja, hogy az olvasó megértse, megszelídítse az érzelmeket, hogy könnyebb legyen feldolgozni magában, vagy, ha találkozik vele, másokban is.

 

– Az írások könnyen olvashatóak, és bízom benne, hogy helyenként nehezen emészthetőek. Ha valakit eltalált, célt értem, hiszen minden érzés, függetlenül attól, hogy jónak vagy rossznak éljük meg, tanít magunkról valamit. 

Minden írás kedvből készült, minden érzés az enyém is, az Őszinteségtől a Haragon át a Kíváncsiságig, a Kis hernyó önarcképén át, a Jóemberig. 

A léleknek is arra van szüksége, amire a testnek, méregtelenítésre és egészséges táplálékra. Ki kell hát tudnunk választani a világ széles kínálatából azt, ami a valódi jóllétünket szolgálja. Ehhez nyújthat segítséget ez az ötven írás – fogalmazott Papp Anita. 

A könyvet nem egy szuszra kell elolvasni, hanem átlapozni, és lényegében azzal a témával kezdeni, ami legjobban megfogja a téma iránt érdeklődőt. 

A kötet egy önismereti útra vezeti az embert, indirekt módon. Az írásokból lényegében mindenkinek a saját története rajzolódik ki. – Minden szándékom az, hogy emberekkel foglalkozzam, mint ahogy teszem azt már évtizedek óta. A megszerzett tudásomat hasznosítva praxist kívánok építeni, hogy még többet és hatékonyabban tudjak segíteni az emberek lelki problémáinak kezelésében. Folyamatosan osztom meg írásaim a közösségi és a weboldalamon. A közeljövő tervei között szerepel egy újabb könyv elkészítése is – tette hozzá Papp Anita.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában