A gyermekek együtt muzsikáltak a szülőkkel

2022.04.28. 10:00

A rajzverseny után jött a „Dallam a szélben”

Dunaújváros - Rendhagyó módon egy rajzverseny eredményhirdetésével kezdődött hétfőn a Sándor Frigyes Hét programsorozata a zeneiskolában.

duol.hu

A rajzpályázat után megérdemeltek voltak a jutalmak Fotók: SzZsE

Fotó: Zsedrovits Eniko

A „Zene füleimnek, alkotás kezeimnek” elnevezésű pályázatra nagyon sok szebbnél szebb alkotás született, amelyek az iskola folyosógalériáját színesítik. 
Rohonczi ROHO István, a rajzok ítésze megnyitójában hangsúlyozta, az érzelmeket, a mögöttes erőt kereste az alkotásokban. Szerencsére sokban meg is találta ezeket. Így szép számú gyereksereg, sok-sok díjjal térhetett haza. 
(Mivel valóban rengeteg gyerekről és alkotásról van szó, a szervezők nem szerették volna egyenként nevesíteni őket, mivel se vége, se hossza a remek alkotók névsorának.) Az eredményhirdetés után egy növendékkoncert következett, ahol tizenhét fantasztikus produkciónak örülhetett a közönség. 
A keddi napon a „Dallam a szélben” program következett, amikor az iskola melletti Sándor Frigyes téren mutatták meg tudásukat a zenekarok. Szép számú közönséget vonzott a Juhos Melinda által vezényelt harmonikazenekar, majd a Pomposné Zelena Erzsébet irányította vonószenekar. 

Hatalmas tapssal jutalmazta a közönség a fuvolisták – Sütő Balázs felkészítésében –, majd a klarinétosok – Tótin István irányításával – kamaraprodukcióit is. 
Végezetül feltette a koronát a rendezvényre a Balogh Zoltán András által vezetett Small Jam Band. 
Szerdán a szülők muzsikáltak gyermekeikkel, csütörtökön a Sándor Frigyes Díjat adják át 17 órakor. Ezt követően zárásként tanári koncert következik.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában