Rácalmás

2022.04.13. 13:00

A költészetet és a lírát ünnepelték telt házzal

Török Tímea

Fotó: Zsedrovits Eniko

rÁCALMÁS Április 11-én 18 órakor a magyar költészet napja alkalmából a helyi művelődési ház és könyvtár ünnepi műsorral várta az érdeklődőket. 
Az intézmény telt házas rendezvényén Kundra Anikó igazgató megnyitójában elmondta, hogy a magyar költészet napját 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük. Szót ejtett az ország­gyűlés döntéséről is, miszerint a 2022-es és 2023-as esztendőt Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánította, a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alakja születésének 200. évfordulója alkalmából. 

A rácalmási Glória Kamarakórus a költészetnapi műsorban Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Majd több évfordulós költőről és íróról, köztük a 100 éve született Nemes Nagy Ágnesről is megemlékezett. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ezen a napon nemcsak az alkotókat, hanem a költészetet, a lírát magát is ünnepeljük. 

A legkisebbek közül a rácalmási Cica csoport is fellépett

Az eseményen a versek mellett megzenésített műveket is meghallgathatott a közönség. A műsorban közreműködtek: Dobos Ágnes, Lendvai Józsefné, Ördögné Ruszthi Anna, Szalóki Szabolcs, az Írisz Versszínpad, a Glória Kamarakórus, és a Rácalmási Manóvár óvoda Cica csoportja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában