Erkel Ferenc-díj

2022.03.23. 18:00

Rangos állami kitüntetésben részesült a Balogh Máté a dunaújvárosi zeneszerző

Kiemelkedő zeneszerzői, zenei rendezői tevékenységéért Erkel Ferenc-díjban részesült Balogh Máté zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, a Nemzetközi Kodály Intézet zeneelmélet tanáraoktatója, a Győri Filharmonikus Zenekar rezidens zeneszerzője, akit a zenekar jelölt erre a megtisztelő díjra. Máté Dunaújvárosban nőtt fel, muzsikus családban.

duol.hu

Fotó: baloghmate.com

A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskolában Győrffy István növendéke volt, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakán tanult Jeney Zoltán osztályában. 2013-ban fél évet töltött Triesztben a Conservatorio Giuseppe Tartini ösztöndíjas hallgatójaként Fabio Nieder irányításával. 2016-ban Eötvös Péter mentoráltja volt. 2019 májusában a Zeneakadémián DLA doktori fokozatot szerzett - írja a pecsimuveszeti.hu. 

Máté a filharmonikusok honlapján elmondta, hogy nagyon jó visszajelzés ez neki, hiszen aránylag fiatalon kapta meg ezt a címet. Elégedettséggel tölti el, hogy zeneszerzői tevékenységét elismerik. Ezt csak megkoronázza a győri társulattal való együttműködését.

Balogh Máté, zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa (j) átveszi az Erkel Ferenc-díjat Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől március 15. alkalmából a művészeti díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2022. március 10-én. MTI/Kovács Attila
Forrás: Kovács Attila

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában