Megcsörren a telefon

2022.02.27. 07:00

A szerző tehetséggel ír hátborzongató műveket

Ajánló - A Dunaújvárosi Hírlap független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás könyvekből ajánl olvasnivalót.

duol.hu

Joe Hill: Fekete telefon 

A tizenhárom éves John Finney életveszélybe került. Valaki már két éve vadászik a Galesburgben lakó fiúkra, elrabolja őket, és soha többé nem kerülnek elő. Most pedig a jelek szerint Finney csatlakozik hozzájuk: pszichopata elrablója bezárta egy alagsorba, amelyet féltucat meggyilkolt gyerek vére szennyez be. A helyiségben rajta kívül van még egy ősrégi telefon, amely már jó ideje nincs csatlakoztatva a hálózathoz, éjszakánként mégis cseng, és a gyilkos előző áldozatai szólnak bele a kagylóba. Ők pedig mindent megtesznek azért, hogy Finney ne jusson az ő sorsukra. 

A Fekete telefon című novella csak egyike annak a tizenöt történetnek, amelyekkel Joe Hill igazolta, hogy különleges tehetsége van a hátborzongató sztorik írásához. Az évek során számos művéből készült mozifilm vagy sorozat (Szarvak, NOS4A2), a Fekete telefonból Scott Derrickson (Sinister, Doctor Strange) forgatott mozifilmet Ethan Hawke főszereplésével. 

Valaki már két éve vadászik a Galesburgben lakó fiúkra

Joseph Hillstrom King Stephen és Tabitha King középső gyermekeként nőtt fel a Maine állambeli Bangorban. Nevét Joe Hill (1879–1915) svéd születésű amerikai dalszerző után kapta. 

Az egyetem elvégzése után kezdett írni, de nem saját, hanem művésznéven, hogy ne azonnal asszociáljanak a neve kapcsán világhírű édesapjára, aki szintén író. Ez annak is köszönhető, hogy ugyanúgy a horror, a fantasy és a sci-fi műfajában alkot, mint Stephen King. Joe Hill öccse, az öt évvel fiatalabb Owen King szintén író. 

Számos novellát követően, amelyekért megkapta egyebek között a Bram Stoker-díjat és a World Fantasy díjat, 2007-ben kiadták első regényét, a Szív alakú doboz címűt. 

2010-ben jelent meg második regénye, a Szarvak, amely szintén olvasható magyarul. 

Megkapta a Ray Bradbury-ösztöndíjat és a legjobb új fantasy-írónak járó William L. Crawford-díjat. 

Nős, feleségével és három gyermekével New Hampshire-ben él. 

2019-ben a DC Comics megszüntette a Vertigo nevű felnőtteket célzó alkiadóját. A DC Comics horror tematikájú képregényeinek kiadása Joe Hill felügyelete mellett, és írói közreműködésével Hill House Comics gyűjtőnév alatt folytatódik. (Forrás: bookline.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában