Apostagi színjátszók

2022.01.23. 09:00

Grotext – a gyerek sosem ART

A tavalyi évben, az Apostagi Könyvtár, Információs és Közösségi Hely színjátszó szakkört hirdetett általános iskolás tanulók számára. A Grotext – a gyerek sosem ART nevű csoportba az Apostagi Nagy Lajos Általános Iskola diákjai jelentkeztek.

A nyár folyamán az iskola tanítónőjének, Kovács J. Zsuzsannának írásában és rendezésében, egy olyan történetet igyekeztek színpadra vinni, amely nagyon is aktuális témát boncolgat: cyberbullying, vagyis az internetes bántalmazás. 

A Rövid üzenetek küldése című darabot nagy sikerrel mutatták be a tanév elején, teltházas nézőtérrel. A darab színrevitelében segédkezett Cserhátiné Karácsony Ilona, Karácsony Anita és Kalmár Kristóf. A technikai háttérmunkálatokban Pintér Dominik és Palicska Domonkos vettek részt. 

 

Mivel a darab a mai kor kamaszai közt játszódik, a gyerekek sok ötlettel járultak hozzá a kivitelezéshez. Az előadás csevegésekről, barátságokról, érzelmekről, dühről, megértésről, veszekedésekről, tulajdonképpen az egyszerű, de bonyolult valóságról szól. 

Nemcsak Apostagon mutathatták meg a tanulók tehetségüket. A Rövid üzenetek küldése bemutatásra került Dunavecsén, valamint az amatőr gyerekszínjátszók részt vettek a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó és Fesztiválon, Székesfehérváron. 

 

A Grotext az idei tanévben húsz főre bővült, és hamarosan új darabbal fognak jelentkezni, melyet nagyon várnak már a gyerekek, hiszen ahogy Shakespeare mondta: Színház az egész világ, És színész benne minden férfi és nő: Fellép és lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében.

 

A mellékelt képen szereplők balról jobbra: Bognár Attila, Cserháti Máté, Ágoston Rebeka, Gelencsér Luca, Kalmár Kristóf, Dér Zsófi, Kovács J. Zsuzsanna, Nagy Lívia, Cserhátiné Karácsony Ilona, Homó Eliza, Szöllősi Flóra, Boros Mónika, Szabados Hanna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában