Ajánló

2022.01.27. 17:00

Egyik nő sem létezik

Ajánló - A Dunaújvárosi Hírlap független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás könyvekből ajánl olvasnivalót.

duol.hu

Peter James: Halál első látásra 

Egy férfi várja a londoni repülőtéren, hogy megérkezzen az élete szerelme. Az Atlanti-óceán túlsó felén, Floridában egy nyugdíjas rendőr az első randevúra készül azzal a nővel, aki bizonyára a lelki társa lesz. Mindketten az interneten ismerkedtek meg a szívük választottjával, és mindketten hamarosan rádöbbennek, hogy minden pénzüket ellopták a bankszámlájukról – és valójában egyik nő sem létezik. 

Eközben egy brightoni férfiról kiderül, hogy internetes csaláshoz használták fel a személyazonosságát. Az eset Grace főfelügyelőhöz kerül, aki nemsokára rájön, hogy az eset csak a jéghegy csúcsát jelenti, és valójában egy nemzetközi szervezet után nyomoz, amelynek tagjai gyilkolni is képesek azért, hogy ne buktassák le őket... 

Internetes csalás, de ez csak a jéghegy csúcsa

Peter J. James (1948. augusztus 22.) brit krimiíró. Brightonban született, Cornelia James fiaként, aki II. Erzsébet királynő egykori kesztyűkészítője volt. 

James 36 regényt írt, köztük legkelendőbb a Brightonban élő Roy Grace nyomozófelügyelőt bemutató nemzetközi krimisorozat, amelyből 21 millió példány kelt el világszerte, és sorozatban tizenkilencszer adta neki a brit Sunday Times az első helyet, s első helyen szerepel Németországban, Franciaországban, Oroszországban, Kanadában és a New York Times bestseller-listáján is. James könyveit 38 nyelvre fordították le. Az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban a Macmillan Publishers adja ki. 1993-ban a Penguin Books kiadta Host című regényét két hajlékonylemezen (a hagyományos nyomtatott formátumok mellett). A világ első elektronikus regényének nevezték, és egy példánya a Tudományos Múzeumban található. 

(Forrás: bookline.hu) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában