ünnepi hangulatban

2021.11.29. 16:00

Ismét vár mindenkit a rácalmási betlehem

Vasárnap délelőtt ismét nagy volt a sokadalom a rácalmási piactéren. A korábbi évek hagyományát követve ismét a helyi óvónők és a bölcsődei dolgozók állították fel a település betlehemi ünnephelyét.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

Pálinkás Tiborné, a rácalmási óvoda vezetője lapunknak vasárnap délelőtt elmondta:

– A járványhelyzet miatt most nem készültünk külön programmal erre a napra, ám számos támogató segítségével sikerült felépítenünk a város betlehemét.

Az esti órákban is érdemes kilátogatni a rácalmási piactérre
Fotók: Szabóné Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Külön kiemelném, hogy csaknem húsz évvel ezelőtt a település polgármestere, Schrick István kezdeményezte ezen akciót. Bízom benne, hogy az óvodai és bölcsődei dolgozók önkéntes munkálkodása ismét elnyeri majd a városlakók szimpátiáját. Ezúton is köszönet minden önkormányzati dolgozónak, rácalmási polgárnak, akik segítették munkákat – mondta el lapunknak vasárnap délelőtt Pálinkás Tiborné.

Örömmel fogadták a betlehemet a fiatalok

A rácalmási betlehem gyorsan népszerű lett a kisvárosban élők körében. Vasárnap délután sokan keresték fel és gyújtották meg itt az adventi koszorú első gyertyáit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában