tárlat

2021.10.14. 09:00

Szívet-lelket melengetnek Zsuzsanna képei

Virtuális kiállítás után élőben is láthatjuk napjaink feltörekvő tehetségének munkáit a baracsi könyvtár galériáján kialakított kiállításon.

Horváth László

Szerencsések a baracsiak, mert egy időben két nagyszerű amatőr festő kiállítását is szemlézhetik a település intézményeiben. A közelmúltban a baracsi faluházban dr. Barna Erzsébet műveiből nyílt tárlat, amely még november 5-ig látogatható. A legújabb kulturális eseményként pedig október 8-án a könyvtár helyiségében tárultak elénk Berzai Zsuzsanna képei. Az amatőr festő eddigi életútját Gárgyánné Gyöngyi könyvtáros ismertette, majd Gárgyán Zoltán Tamás népzenész furulyadallamai emelték az esemény ünnepélyességét. Ezután Villó Péter és Tasnádi Viktor verselését hallhattuk. A megnyitó befejezésében pedig Rohonczi (ROHO) István szobrász- és festőművész ajánlotta a kiállítást.

Realisztikus stílusú alkotásokat láthatunk október 22-ig
Fotók: Horváth László
Berzai Zsuzsanna amatőr festő

Berzai Zsuzsanna amatőr festőművész, a természet, a fák és a virágok szerelmese – vallja magáról. Már gyermekkorában szeretett rajzolni, festeni. Az első biztató szavakat, dicséreteket Gáspár Aladár tanár úrtól kapta. A festészetre mindig meleg szívvel gondolt, bár élete más pályán folytatódott. Amikor elérkeztek a megérdemelt nyugdíjas­évek, ismét a ceruzához majd az ecsethez nyúlt. Kereste a lehetőségeket a benne rejlő szépség kivetítésére. Dáma Nógrádi Katalin aranydiplomás, platinadíjas festőművész csoportjában talált alkotótársakra. 2018 novembere óta a festészet az élete része lett. Tudását folyamatosan fejleszti. 2019-ben felvételt nyert a Batsány Cserhát Művész Közösségbe. Berzai Zsuzsanna munkáit október 22-ig láthatjuk a baracsi könyvtár galériáján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában