Dunaújváros 70.

2021.09.06. 08:00

KönyvTér volt szombaton a Városháza téren

A színes és változatos programok minden életkorú városlakót igyekeztek megszólítani

Török Tímea

A kézműves sátor óriási siker volt a gyerekek körében

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Szeptember 4-én, szombaton Dunaújváros alapításának 70. évfordulója jegyében és a 92. Ünnepi Könyvhét alkalmából újra várta az érdeklődőket a KönyvTér a Városháza téren.

Farkas Erik produkciója kellemes színfoltja volt a rendezvénynek Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A színes programok minden életkorú városlakót igyekeztek megszólítani. Az újrahasznosított könyvekből készült virágdekorációval ékesített színpadon a Quintia Együttes, Farkas Erik és Beretka Ádám lépett fel. A gyerekkönyvtárból Pokornyi Orsolya, a gyerekek Orsi nénije mondott mesét. A színpad mellett helytörténeti kvízekkel tehettük próbára tudásunkat, a gyerekek eközben a kézműves sátorban ügyeskedhettek.

A szocreál sétán Kronászt Margit történész-muzeológus vezetésével vehettek részt az érdeklődők. Egy külön pavilonban Horváth Tamás, a Dunaújváros mesél honlap szerkesztője várta az érdeklődőket helyismereti érdekességekkel, például a zenélő képeslapokkal.

Szombaton a szép idő és a nagyszerű rendezvény tiszteletére az Arató szoborcsoport is a főtérre költözött, a Páhi Péter készítette fotóparaván segítségével.

A kézműves sátor óriási siker volt a gyerekek körében
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában