ünnep

2021.08.17. 20:00

Augusztus 20-i programok Dunaújvárosban – nagyítható térképpel

A Szalki-sziget várja az idei augusztális programsorozat látogatóit. A részletes műsor az alábbiakban olvasható.

duol.hu

20190821 Dunaújváros Augusztus 20-i Tűzijáték Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Forrás: archív

Fotó: Laczkó Izabella

Összevonva rendezik meg a Parázs-Varázs és az Augusztus 20. állami ünnepséget a Dunaújváros 70 programsorozat keretében a Szalki-szigeten, a szabadstrand és a kemping területén 2021. augusztus 20-án, 10 órától éjfélig.

PROGRAMOK

Színpadi programok

 • 12:00 – 13:00 Löfan Mazsorett előadása (zászlóforgatás)
 • 13:00 – 13:30 Wesley-Da Capo fellépése
 • 13:30 – 14:00 My Way Dance School műsora
 • 14:00 – 14:30 Vasas táncegyüttes: „Szent István koronázása”
 • 14:30–14:50 Pintér Tamás polgármester ünnepi köszöntője
 • Ünnepélyes kenyérszentelés
 • Szózat – előadja: Gasparik Gábor színművész, a Bartók Színház művésze
 • 15:15 – 16:00 Tücsök Zenekar interaktív gyermekműsora
 • 16:15 – 16:40 Beszélgetés a sport nagykövetekkel (Kovács Zsófia, Gurisatti Gréta, Gurisatti Gyula és Pulai Imre olimpikonokkal)
 • 16:40 – 17:00 Eredményhirdetések
 • 17:45 – 18:30 Beatkohó zenekar élő koncertje
 • 19:00 – 20:45 Hooligans zenekar élő koncertje
 • 20:50 – Lézershow
 • 21:00 – Tűzijáték
 • 21:15 – éjfél DJ Mika
 • Gyermekprogramok 10-18 óráig,

  Legkisebbeket óriás buborék show, játszókamion, óriás ugrálóvár, arcfestés, csillámtetkó, mini szépségsátor (nemzeti színű hajfonatok készítése), gyermekjátszó tipegő (3-6 éveseknek), selfie automata, 17 órakor hab party és egész nap vidámpark várja. A gyermekprogramok a színpad mögött, a szabadstrand felőli részen találhatók, de a rendezvénytérképen is jelölve vannak.

  nagyítható

  Sport- és egészségügyi programok 10-18 óráig

  Változatos programok várják a mozogni vágyókat: “Eddz a szabadban” sportprogramok, sárkányhajó, SUP, túrakajak és túrakenu, röplabda, gyermektusa (birkózás), úszásoktatás (szabadtéri úszás), tornász bemutató, kerékpározás, triatlon élményprogram, szabadtéri jóga, nordic walking, gymstick, funkcionális tréning (TRX).

  Parázs-Varázs

  Közel 200 asztaltársaság foglalt asztalt a szabadtéri gasztronómiai rendezvényre, az asztalok 10-14 óra között foglalhatóak el. A bepakolás után a területről minden autóval ki kell állni! Kipakoláskor autóval a területre ismét be lehet állni, de csak 21.30 után. A grillezés tervezett ideje: 14-18 óra között lesz, de az asztalokat a rendezvény végéig lehet használni. A rendezvény térképe a weboldalon is elérhető: https://parazsvarazs.com

  EGYÉB HASZNOS INFORMÁCIÓK

  Megközelítés, parkolás

  A 24-es busz reggel 10 és éjfél között negyedóránként jár. A parkolást a Polgárőrség segíti a rendezvényhelyszín közelében lévő füves és szilárd burkolatú parkolókban. A forgalomirányítást a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság végzi eltávozáskor, az esti órákban (Magyar út – Szigeti út kereszteződésben. Javasolt a kerékpáros és gyalogos megközelítés.

  Rendvédelem

  A közbiztonságról a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei, a Polgárőrség a személyi és vagyonbiztonságról az ELIT Security gondoskodik. Kérjük a hatósággal, a Polgárőrséggel és a Biztonsági szolgálattal együttműködni, különösen veszélyhelyzet esetén.

  Covid-19

  A rendezvény védettségi igazolvány nélkül, szabadon látogatható. A Parázs-Varázs területen kézfertőtlenítő adagolókat találnak a piknikezők. Minden nyilvános illemhely ivóvíz minőségű vezetékes vízzel ellátott, kérjük, gyakran és alaposan mossanak kezet a rendezvény ideje alatt! A rendezvény területén lévő nyilvános mosdók és illemhelyek korlátozás nélkül használhatók, beleértve a kemping területén lévőket is, Kivéve: a Remix melletti öltözőépületek alatt lévő illemhelyek.

  Szabadstrand

  A szabadstrand a rendezvény napján zavartalanul üzemel. A rendezvény területén 6 kitelepülő vendéglátó egység és a strand állandó büféi nyitva tartanak,

  Időjárásra való felkészülés

  Jó idő várható péntekre, azonban kérjük, hogy mindenki tájékozódjon a Meteorológiai Szolgálat honlapján.

  A rendezvény augusztus 20-án éjfélkor ér véget.

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában