hivatalos

2021.05.25. 18:33

A Rockmaraton ugyan idén nyáron is elmarad, de...

Múlt héten pénteken eldőlt a zenés-táncos rendezvények sorsa, a Rockmaraton szervezői kedd estére ígértek tájékoztatást a fesztivál idei sorsával kapcsolatban. Ezt meg is tették. A Rockmaraton operatív szervezője, Varga-Csajkás Zoltán bejelentette, hogy a fesztivált idén sem rendezik meg, de közölte, hogy egy másik rendezvényt szerveznek a Szalki- szigetre a Rockmaraton helyett és idejében. Ennek részleteiről szerdán számolnak be.

duol.hu

Fotó: archív

Mint azt Varga- Csajkás Zoltán elmondta, a jelenlegi körülmények között nem vállalhatták a Rockmaraton megszervezését. Korábban ugyanis kérdést intéztek a közönségükhöz, hogy védettségi igazolvány ellenében ki látogatna el a rendezvényre, és ki nem. Ebből az derült ki, hogy a közönség közel fele diszkriminatívnak tartja a védettségi igazolvány használatát. A szervezők pedig úgy érzik, kötelességük az ő véleményüket is figyelembe venni.

„Tekintettel a rajongóink érzelmi kötődésére, és 2000 jegyvásárlónk anyagi kötődésére” ilyen korlátozások mellett zsarolásnak érezték volna a fesztivál megtartását.

Elhangzott az is, hogy a korábbi gyakorlatot követve most is mindenkinek visszaadják a belépő árát, aki igényli – a napijegyek árát automatikusan visszautalják. A fesztivál szervezői ugyanakkor arra kérték a bérleteseket, aki teheti, váltsa a bérletét támogatói csomagra, ezzel segítve a fesztivál fennmaradását.

„Emellett arra is lesz mód, hogy a bérleteket a Rockmaraton idején megrendezésre kerülő pótrendezvényen felhasználják” – áll a témáról kiadott közleményben.

Ugyanakkor egyértelművé tették azt is, hogy „a Facebookon feltett kérdéseinkre érkezett válaszok alapján egyértelmű, a többség számított arra, hogy idén nyáron is a Szalki-szigeten bulizzon, és őket sem szeretnénk cserben hagyni.

A pótrendezvény részleteiről szerdán adnak bővebb felvilágosítást a szervezők

Erről a pótrendezvényről annyi hangzott el a tájékoztatón, hogy ez a rendezvény ugyanabban az időpontban lesz, mint amikorra az anyafesztivált meghirdették, azaz július 5–10. között. Csak magyar zenekarok lépnek majd színpadra, és ennek az egyszeri rendezvénynek nem lesz köze a Rockmaraton ilyen értelemben vett történetéhez. A pótrendezvényt otthonuknak, Dunaújvárosnak ajánlják, hiszen, mint elhangzott a várostól, a városból kapták a legtöbb pozitív visszajelzést ebben a pandémiával sújtott időszakban. Erről a rendezvényről szerdán (azaz ma) adnak bővebb tájékoztatást a rajongóknak.

A képre kattintva megtekinthető a videó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában