kisfilm

2021.05.23. 15:00

A holdon folytatódik a kis meteor története

Ricky Rock kalandjaiból eddig három epizód jelent meg. Bár a dunaújvárosi szerző, Juhász Pál legutóbb azt mondta, hogy az ismeretterjesztő epizódok végére ért, az élet másképp hozta és új résszel bővíti a sorozatot.

duol.hu

A dunaújvárosi Cruel World Team Amatőr Filmtársulat egykori tagja így beszélt a folytatásról:

- A legutóbbi epizódok visszajelzései után, nyilvánvaló volt, hogy folytatnunk kell a kis meteor történetét, mert a tudósok sztori minden szempontból lendületet adott a mesének.

Elég szép nézettségi adatokat produkáltak az eddigi rajzfilmek. A meséket és különösen az ebből készült videóklippeket is együttesen már közel hatezren látták. Jelenleg már mesekönyv formában a

kiadás is szóba került és most zajlanak ezzel kapcsolatosan a tárgyalások. A scientists be lett nevezve a kecskeméti animációs fesztiválra és a Bujtor István filmfesztiválra is.

A mostani projekt követi a mese fonalát, bár egyfajta átmenetet is képez a jövőben tervezettekhez képest. Annyiban hagyományőrző, hogy a történetével illeszkedik az eddigi nagy volumenű témákhoz,

de egyben a holdutazásos kaland, új lehetőségeket nyit meg a lehetséges témák tekintetében.

Pap Félix egyre rutinosabb

Már tudható az, hogy a leendő 10 perces epizódok érinthetnek olyan témákat, amelyek önmagukban talán elég nehezek, ám ebben a stílusban és előadásmódban, érthetően és szórakoztatóan tolmácsolhatóak. Ilyen például a híres Kétrés kísérlet, az Einstein által „kísérteties távolhatásnak” nevezett kvantum kapcsolatok, vagy a táguló univerzum határainak bemutatása.

A történetek úgy alakultak, hogy sem idő, sem tér, sem Ricky Rock alakja már nem korlátozza a lehetőségeket, hiszen Ricky akár „kiskavicsként”, akár kisfiúként feltűnhet a sztorikban, vagy akár együttesen is, mint a Hold felfedezése résznél.

- A munkában résztvevők is emelik a produkciót. A megjelent zenei előzetes alapján el lehet mondani, egyre profibb alkotás születik.

- Pap Félix egyre rutinosabb színjátszó és egyre inkább „éli át” a szerepet. Nagyon tehetséges és élmény vele együtt alkotni!

Vass Tomi az operatőr, felülmúlhatatlan segítség és minden pillanatban képben van. Érezhető a gyakorlata, nemcsak a fényképezés-, hanem koordinációs téren is.

A zenész kollégák pedig lelkiismeretes precizitással, naprakész kreativitásukkal folyamatos motívációkat adnak a történetek alakulásához. Szerencsésnek mondhatom magamat ennyire szuper alkotó társakkal!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában