örömzene

2021.03.03. 08:00

Továbbra is zenélnek az utcán a Mosoly Hangok

Nyár elején tűnt fel először, hogy két fiatal, mondjuk úgy, utcazenél. A város különböző helyszínein tűntek fel, és szórakoztatták a környékbelieket, akik nagyon szívesen vették az előadásokat.

Agárdy Csaba

Ami nagyon dicséretes, hogy a fiatal hölgy és férfiú tevékenysége nem lett tiszavirág-életű. A múlt héten is találkozhattunk velük, akkor a Lidl áruház parkolójában adták elő műsorukat.

Az előadók: Szekszárdi Dóra és Terecskei András. A hölgy most végez a Széchenyi gimnáziumban, a fiatalember már túl van ezen.

A hét végén az áruház parkolójában alkottak nagyot
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Korábban már lapunknak megfogalmazták, hogy mi is a céljuk ezzel az úgymond utcai zenéléssel:– Hobbizenészek vagyunk. A Széchenyiben érettségiztem, Dóra még mindig odajár. Miután végeztem a gimnáziumban, utána sem szakadtam el az iskolától, segítek Pocsai Mária énektanárnőnek a gimnáziumi kórus munkájában. Januárban jött az ötlet, hogy Dórával alkotunk egy duót és zenélni fogunk. Ekkor még zongorán és fuvolán játszottunk, majd jött az ukulele. (Az ukulele húros hangszer, tulajdonképpen a gitár kicsi, négyhúros változata. A polinéz szigetvilág kedvelt hangszere – a szerk.) Az utcai zenélés esetén a fuvola és az ukulele maradt, hiszen egy zongorát nem egyszerű hozni-vinni.

Ezúttal a fuvolák is előkerültek

A duót a koronavírus-járvány „alkotta” helyzet is hozta össze, mivel az iskolák bezártak, nem volt hol gyakorolniuk, ezért ezt az utcán tették meg. Időközben észrevették, hogy sokaknak tetszik, amit csinálnak, és a mostani helyzetben őket is boldogság tölti el, ha örömet okozhatnak. Tapasztalatból mondhatom, néhány percre boldoggá tesznek embereket, akik nagy élvezettel hallgatják a muzsikát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában