virtuális képeskönyv

2021.03.10. 10:00

Rockmaraton-évforduló legalább gondolatban

Lassan egy esztendeje már, hogy gyomortájékra befészkelte magát a szorongató kétség a rock, metál, punk zene kedvelőinek, vajon összegyűlhetnek-e az év számukra legfontosabb eseményén, a Rockmaratonon. Tavaly meg kellett barátkozni a gondolattal, legfeljebb fejben lehetnek ott a Szalki-szigeten.

Balla Tibor

Rockmaraton

Fotó: archív

Dunaújváros

Lassan egy esztendeje, hogy gyomortájékra befészkelte magát a szorongató kétség a rock-, metál-, punkzene kedvelőinek, vajon összegyűlhetnek-e az év számukra legfontosabb eseményén, a rockmaratonon. Tavaly meg kellett barátkozni a gondolattal, legfeljebb fejben lehetnek ott a Szalki-szigeten.

Ráadásul tavaly a pandémia miatt nem ünnepelhették meg együtt a 30 éves jubileumot sem. A szervezők azonban nem szerették volna elengedni ezt a szép évfordulót. Összeraktak hát egy online képeskönyvet az esemény weboldalán, ahol – a teljesség igénye nélkül – kiemeltek néhány pillanatot az elmúlt évtizedekből. Arra biztatják a hűséges közönséget, amely még a bajban is kitart mellettük, hogy ha van kedve kicsit nosztalgiázni, lapozgassa azt!

Most bárki beküldheti kedvenc emlékeit a maratonról
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A cím meghatározza a tartalmat is: 30 év története. A menüpontok közt szörfölve előjönnek az emlékek: Rockfater kalandjai, Fesztiválhíradók, A kezdetek: Csörge-tó, A II. felvonás: Malomvölgy, Új otthonunk: Szalki-sziget, Dresszkód, Következő generáció, Off-rock tanya, Ikonikus pillanatok, A kamera mögött, A színfalak mögött és a Ti küldtétek. Utóbbihoz hozzáfűzték: „Szerencsések vagyunk, hiszen a rockmaraton közönségének jelentős része évek óta visszajár a fesztiválra – születtek nálunk életre szóló barátságok, szerelmek, de vannak haverok, akik csak évente egyszer, itt találkoznak. Az emlékek mindannyiunknak fontosak – egyeseknek különösen személyesek. Ha szeretnétek megosztani a legkedvesebb emléketeket az oldalon keresztül a nagyvilággal, küldjétek el e-mailben a fotót az [email protected] címre – a tárgyban tüntessétek fel: A legkedvesebb rockmaratonos emlékem. Ha van kedvetek, néhány sorban írjátok le a kép történetét is, örülnénk neki. A beküldött képekből itt lesz látható egy válogatás, és egyéb terveink is vannak velük, de mindent majd a maga idejében.” Több tízezren kiéhezve várják, hogy találkozhassanak a Szalki-szigeten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában