elindult a próbafolyamat

2021.03.09. 20:00

Megújul a kultikus rácalmási passiójáték

A közelmúltban kezdődtek el a népszerű rác­almási passiójáték próbái. Számos új szereplő csatlakozik az előadáshoz, a zenéért pedig majd a Quintia együttes felel.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

Vasárnap délelőtt ismét összegyűlt az alkotócsapat a rácalmási evangélikus és református templom gyülekezeti termében egy olvasópróbára, amelyhez a leendő új szereplők is csatlakozhattak.

Molnár József, a rácalmási passiójáték egyik régi szervező-ötletgazdája lapunknak elmondta: – Szerettünk volna új lendületet hozni az előadásba, amely meglátásunk szerint is az utóbbi években kicsit megkopott. Csak egy példa, az elmúlt években már a szerepkiosztásoknál is gondok adódtak. Szabó Sipos Barnabás, a neves színművész most végre tudta vállalni a rendezést. Ő honorárium nélkül vállalta a feladatot, és már most hatalmas munkát végzett. Szinte teljes egészében átírta a szövegkönyvet, számos új elemet, szereplőt és fordulatot beépítve. Mi egy kis amatőr társulatként indultunk, és azon dolgoztunk évről évre, hogy újat mutassunk a közönségnek, fejlődjünk.

Szabó Sipos Barnabás rendező (jobbra) a szövegkönyvet is részben átírta
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Szabó Sipos Barnabás munkájának köszönhetően ismét egy új szintre léphetünk. A próbafolyamat elindult, és a régi barátok mellett számos új szereplő is csatlakozott hozzánk, akik hatalmas akarattal és lendülettel dolgoznak. Korábban mindig gondot jelentett az előadáshoz kapcsolódó zene megszervezése. Most a dunaújvárosi Quintia együttes ezt vállalta, bízunk abban, hogy gyümölcsöző lesz a közös munka – fogalmazott lapunknak Molnár József, akit a próbafolyamat további részleteiről is kérdeztünk:

– Ezt az előadást mindig egy közösség hozta létre, jelenleg is ezen dolgozunk. A bemutatót pünkösdre tervezzük, szeretnénk egy tartalmas előadást nyújtani a közönségünknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában