Csupa Csoda Birodalom

2020.10.28. 08:00

Boszitábor sok mesével és kézműveskedéssel

Török Tímea

Fotó: Zsedrovits Eniko

A boszorkányos tábor idén öt napra kínál a gyerekeknek elfoglaltságot az őszi pihenőjük idejére. Október 26. és 30. között várják az egész napos elfoglaltságot biztosító táborba a már előre regisztrált gyerekeket. Reggel 8 óra és délután 16 óra között van lehetőség a tematikus programokban közművelődési szakemberek koordinálásával részt venni a gyerekeknek.

Így készül a varázslatos hennafestés egy boszinak
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Az idei „boszorkányképzés” mindössze tíz fővel zajlik a Munkásművelődés Központban. De a kis boszorkányok az átlagosnál is nyitottabbak, intelligensebbek és érdeklődőbbek – mondta el lapunk kérdésére Kováts Rózsa, az intézmény igazgatója. A programokról érdeklődve azt is megtudtuk az igazgató asszonytól, hogy minden nap a kézműves alkotások állnak a tábor­élet központjában.

Október végéhez közeledve egy varázslatos időszakához érünk az évnek. Most van a varázslók és boszorkányok legaktívabb időszaka. A dunaújvárosi boszorkányok az MMK-ban vertek tábort öt napra, ahol kreatív alkotásokkal, mesehallgatással és sok-sok játékkal töltik az idejüket. Az őszi szünetre szervezett szinte egyetlen tematikus program közművelődési szakemberek koordinálásával kínált remek elfoglaltságot a gyerekeknek

Boszis alkotások készülnek: tök, pók, varázshennafestés – természetesen boszorkányos ügyességgel kivitelezve. A boszitanoncok minden délben élőszavas mesét hallgatnak, a Csupa Csoda Birodalom elnevezésű – a létesítményben működő – népmesepont munkatársai jóvoltából. A pénteki záró rendezvény a Csokit vagy csalunk játékkal zárul majd, ennek során az MMK minden szegletében meglepetés finomságok várják a boszikat.

Óriás pókok is készültek

Kováts Rózsa, az MMK novemberi programjairól faggatva, elárulta olvasóinknak, hogy novemberben 14-én a Márton-napi kavalkádra készülnek munkatársaival, ennek részeként már saját mesével, a Buta liba cíművel készülnek, de rajtra készen várnak a népi játékok is. A kavalkád programjai között szerepel majd a VI. dunaújvárosi Ludas Matyi-választás, valamint a méltán népszerű táncház is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában