virtuális térben hirdette meg a színház a vetélkedőt

2020.04.15. 14:00

Költészetnapi online versmondó verseny

Rendhagyó költészetnapi online szavalóversenyt hirdettek a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában Dunaújvárosban. A közönségdíj eredményhirdetését tegnap tartották.

Szabó Szabolcs

Online lehetett nevezni a dunaújvárosi Bartók szavalóversenyére, amelyet a Violin Alapfokú Művészeti Iskola közreműködésével rendeztek meg. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a gyerekek videó formájában nevezhettek egy kötelező és egy szabadon választott verssel.

Négy korcsoportban lehetett jelentkezni: 1. korcsoport (7–9 évesek), 2. korcsoport (10–12 évesek), 3. korcsoport (13–15 évesek), 4. korcsoport (16–22 évesek). A követelmény egy szabadon választott vers és egy kötelező vers volt. A kicsiknek Szabó Lőrinc: Tavasz, vagy Zelk Zoltán Hóvirág, a nagyobbaknak Kosztolányi Dezső: Akarsz-e játszani?, vagy József Attila: Mama című verse volt a kötelező elem.

A beérkezett pályamunkákat szakmai zsűri értékeli, amelynek tagjai Őze Áron (színművész, a Bartók kamaraszínház igazgatója), Kurucz Gergely (magyartanár, a Bartók kamaraszínház zenei vezetője), Polgár Lilla (a Bartók kamaraszínház színésznője, a Violin Alapfokú Művészeti Iskola drámatanára) és Gasparik Gábor (a Bartók kamaraszínház színésze, a Violin Alapfokú Művészeti Iskola drámatanára).

A díjak korcsoportonként a következők: az 1. helyezett 4 előadást tartalmazó családi színházbérletet, a 2. helyezett családi színházjegyet egy szabadon választott előadásra, a 3. helyezett ugyancsak egy családi színházjegyet kap egy szabadon választott előadásra. A közönségdíj (a legtöbb szavazatot kapott versenyzőnek) szintén családi színházjegy egy szabadon választott előadásra és 50 százalékos kedvezmény a 2020-as nyári Bartók-táborba.

Valamelyik videómegosztóra (YouTube, Vimeo, Indavideo stb.) kellett feltölteni egy 4-5 percnél nem hosszabb, vízszintes képtájolású videóban, alkalomhoz illő viseletbe öltözve, jól hallhatóan a kötelező és a szabadon választott verset (egy videóban), feltüntetve az iskola nevét, osztályát, kiskorú esetén a szülőnek kellett csatolni a videó linkjét, és jelentkezésük végén nyilatkozatot arról, hogy a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza felhasználhassa a videót.

Kocsis Ádám az első korcsoportban egy Szabó Lőrinc- és egy Osváth Erzsébet-verssel indult
Fotó: Bartók

A közönségdíjak már meg is születtek tegnap: az 1. korcsoportban Kocsis Ádám, a 2. korcsoportban Gebei Gellért, a 3. korcsoportban Majer Virág Csenge, a 4. korcsoportban Pinkász Edit kapta a legtöbb szavazatot. A zsűri döntése ma lát napvilágot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában