Az esten fellép a Dunaújvárosi Vegyeskar

2020.02.27. 17:00

Verdit énekelnek majd a MÜPA-ban

Balla Tibor

A Dunaújvárosi Vegyeskart is hallhatjuk szombaton a Bartókban

Fotó: Zsedrovits Enikő / archívum

Az ifjúsági kórusmozgalmat, a fiatal közönség bevonását megcélzó eseménysorozat keretében példaértékű koncertet hallhat a publikum Nemzeti operák gyöngyszemei címmel vasárnap este a Müpában a legjobb hazai nem hivatalos kórusok közreműködésével, a KÓTA szervezésében és az EMMI támogatásával. A gazdag programot Somos Csaba, a Nemzeti Énekkar karigazgatója, a KÓTA társ­elnöke állította össze és vezényli. A koncert különlegessége, hogy a Müpa egyedülálló hangversenytermében a MÁV Szimfonikus Zenekar, a legkiválóbb szólisták és a debreceni Kodály Kórus mellett tizenkét nem hivatásos énekkar is lehetőséget kap a közös muzsikálásra népszerű operarészletek megszólaltatásával.

Az esten fellép a Dunaújvárosi Vegyeskar (karigazgatók: Könyves Ágnes és Kurucz Gergely) is. Ők a Verdi-művek ­megszólaltatásában vesz­nek részt, úgymint a Nabucco (Nyitány, Szabadságkórus); A trubadúr (Cigánykórus és Máglyaária); A lombardok (A kereszteslovagok kórusa), illetve Aida (Bevonulási induló, Győzelmi kórus és balett­zene).

Az eseményről bővebb információ IDE KATTINTVA érhető el.

vezető képünk archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában