irány a színház

2020.02.04. 19:00

A Palánk utcai krimi

A Mosoly évadának keretében a múlt héten pénteken mutatkozott be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza új zenés darabja, a Nógrádi Gábor regényéből készült Gyerekrablás a Palánk utcában című ifjúsági krimi.

Szabó Szabolcs

Fotós: ZSEDROVITS ENIKO

Fotós: ZSEDROVITS ENIKO

„Lajcsikát elraboltuk, este hatra tegye a pénzt a Palánk utca hat előtt a fa odvába, különben: vége!…” – Vajon megvigasztalódhat-e egy szerencsétlen anya, amikor fenyegető levélben kap hírt eltűnt fiúgyerekéről? A központi riasztás után két perccel már négy rendőrautó állt a Palánk utcában, Portoroki százados és Hecseki alhadnagy akcióba kezd, közben megjelenik egy fura szakállas, egy ócskás, egy kéményseprő, egy fagylaltos, egy bandita s egy kismama, így aztán a szerelmesek újra összeházasodnak, minden haragos megbékél, s Lajcsika is megkerül.

Fordulatos, vidám előadás egy fondorlatos bűnügyről

Nógrádi Gábor fergeteges tempójú és vidámságú történetéből nemcsak nagysikerű magyar film készült a nyolcvanas években Koltai Róbert főszereplésével, hanem immáron Janik László és Varga Bálint szerzőtársakkal bővülve zenés családi nyomozásban vehetünk részt – áll a Szemán Béla rendezte darab ajánlójában.

A zenés családi krimi főbb szerepeiben láthatjuk többek között Polgár Lillát, Tőkés Nikolettát, Siménfalvy Ágotát, valamint Kiss Attilát, Sipos Imrét és Jegercsik Csabát is.

A darab zenei vezetője Kurucz Gergely, a díszletért és a jelmezekért Rákay Tamás, a koreográfiáért Lukács Ádám felelt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában