programok

2020.01.22. 07:00

A magyar kultúra napja városunkban és környékén

A Magyar Kultúra napja alkalmából városunkban és a környező településeken is megemlékeznek eme jeles alkalomra. Összegyűjtöttük önöknek, hol, milyen programot rendeznek.

duol.hu

Dunaújváros

A magyar kultúra napja alkalmából rendezett önkormányzati ünnepségen Magyarország egyik legnépszerűbb vokális együttese, a Szent Efrém Férfikar ad koncertet 2020. január 22-én, szerdán, 18 órakor az evangélikus templomban. Bővebb információt itt olvashatnak.

Perkáta

Az ünnepségen helyi fellépők zenével, dallal és versel köszöntik a jeles napot. Több információért, kattintson ide.

Rácalmás

A magyar kultúra napja alkalmából látja vendégül a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár Lukács Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színészt, költőt, érdemes és kiváló művészt. Az est folyamán válogatást hallhatunk a XX. század legnagyobb magyar íróinak, a többi között Ady Endre, Szabó Lőrinc, Váci Mihály, Tóth Árpád műveiből és Lukács Sándor néhány saját versét is előadja. A rendezvény január 29-én 18 órakor kezdődik, a részvétel pedig ingyenes. Várják az irodalom kedvelőit.

Dunaföldvár

Szívárnyék címmel, Pilinszky-estre várnak minden érdeklődőt a Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtárba január 26-án 16 órától. Pilinszky a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, méltón állít emléket munkásságának Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós. Mindketten kötődnek a költőhöz, a maguk módján dolgozzák fel a hozzájuk közel álló verseket, prózákat. A zene és színházkedvelők számára nem lehet ismeretlen ez a két művész, hiszen Szabó Balázs és zenekarával, Szabó Balázs Bandájával több Pilinszky verset is megzenésített, és a fülbemászó dallamokkal kedveltette meg sokakkal a magyar költészetet. Az est másik fellépője a Vígszínház színművésze, Vecsei H. Miklós, akit többek között láthatunk a Pál utcai fiúk Nemecsekeként, vagy a II. Richárd címszerepében. A magyar költészet sem áll távol tőle, a Mondjad Atikám című József Attila-estje is nagy sikerrel fut a Pesti Színházban. A rendezvényen adják át a Dunaföldvár Kultúrájáért díjat, amelyet 2007 óta ítélnek oda a magyar kultúra napján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában