adventi koncert

2019.12.16. 15:00

Zenés hangolódás az idei adventre

Ezúttal is megtartotta szokásos adventi koncertjét a dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola az evangélikus templomban szombaton késő délután.

Balla Tibor

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Ilyenkor, az adventi időszakban a hangverseny előtt a házigazda, Stermeczki András evangélikus lelkész is köszönti a megjelenteket, és pár mondattal hozzásegíti a közönséget az ünnepi lelki hangolódáshoz. A koncertet a vonószenekar nyitotta egy karácsonyi szvittel, majd Bartalos Ádám egy Gillock-zongoradarabbal folytatta, előkészítve a terepet a harmonika kvartettnek (Szloboda Balázs, Vári Hédi Emília, Balogh Anna Liza, Vári Gergely Péter), akik Bach fúgájára szavaztak idén. Kupsza Noémi egy közismert angol dalt furulyázott el Subecz Kornélia zongorakíséretével, a Szőts Judit, Kovács Dániel, Pomposné Zelena Erzsébet trió egy Pachelbell-darabbal készült.

A vonószenekar állandó fellépője a koncerteknek
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Szajkó Norbert egy Hacsaturján-művet zongorázott, a Bongyán-Lendvai Eszter, Martin Éva duó pedig alt furulyán Schubert Altatóját és egy Mozart-darabot adott elő. Komlósi Gréta klarinéton Schopin-keringőt játszott Tótin Katalin kíséretével, a Dőr Gabriella, Matolcsi Katalin páros ismét négykezessel állt a közönség elé. Az Ercsei Hanga, Gál Benedek, Sütő Balázs fuvolatrió Mozartot játszott, Várkonyi Kornélia énekét Balla Bence gitáron kísérte. Zárásként a Csendes éj hangzott el.

Stermeczki András lelkész

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában