A kulcsi adventi főtéren Takács Nikolas nagy sikert aratott

2019.12.17. 17:30

Csillogó falukarácsony gyönyörű dallamokkal

December 14-én falukarácsonyra hívta a kulcsiakat a faluház előtti térre az önkormányzat. Sztárfellépő és csillogó adventi külsőségek fogadták a résztvevőket.

Török Tímea

Az ünnepi rendezvényen a köszöntőt az alpolgármester, Fekete György mondta el. „Ismét eljött a készülődés ideje, ami karácsony ünnepéhez vezet el. A karácsony nemcsak a keresztény emberek, de mindenki számára fontos ünnep, a kicsik és a nagyok egyaránt várják. A kicsik sok ajándékot, a nagyok pihenést remélnek, de közben nem szabad elfeledkeznünk az ünnep eredeti céljáról, arról, hogy szeretteink körében legyünk, bepótolhassuk azokat az alkalmakat, átéljük azokat a közös élményeket, amelyek a hétköznapok forgatagában elvesznek” – mondta az alpolgármester. Végezetül az ünnepi gondolatainak befejezéseként a rendezvények szervezésében közreműködőknek és az önkénteseknek mondott köszönetet.

Takács Nikolas kísérettel énekelt, karácsonyi koncertje remek hangulatot varázsolt a kulcsi faluház elé Fotók: a szerző

Az eseményen a kulcsi általános iskola műsora volt a nyitószám. A zenés verses összeállítást nagy érdeklődés övezte, a faluházra ki lehetett volna tenni a megtelt táblát. Nem véletlenül, hiszen a tanintézmény műsora idén is kápráztatóan sikerült, pedig a tavalyi zseniális manós darab sikerét megközelíteni is nagyon nehéznek gondoltam.

A Vidám Emberek Közösségének kórusa klasszikusokat énekelt

A kulcsi ünnepély folytatásában a Vidám Emberek kórusát hallgathattuk meg. Most nem a humorra, hanem a karácsonyi hangulat megjelenítésére helyezte a hangsúlyt a vidám közösség, és ezt a törekvésüket a kulcsi nagyérdemű is tapssal értékelte. Sokan énekeltek velük együtt, sőt a színpad előtt minitánckar is kialakult, ahol az olyan klasszikusokra vidáman ropták, mint például a Hull a pelyhes. A civil közösséget Rumann Alexa fiatal énekesnő bemutatkozása követte, aki kristálytiszta hangjával méltó előzenekar volt az idei kulcsi falukarácsony sztárfellépőjének, Takács Nikolasnak. Az X-Faktor című televíziós tehetségkutatóból lett országosan ismert híresség zongorával kísért karácsonyi koncertjét nagyon sokan hallgatták.

A kulcsi karácsonyi esemény kísérőrendezvényei mellett sem mehetünk el szó nélkül, mert idén is sok szépet tartogatott a kulcsiaknak.

Kulcsi rendezvények decemberben

December 18-án a kulcsi katolikus templomba várják a harangmuzsika kedvelőit, mert 500 is megszólal majd a Szironta együttes koncertjén.

Szenteste előtt, 23-án a nagy halfőző versenyen rendeznek halászléfőzésből békés viadalt betlehemes műsorral és a Megasztárból ismert Pápai Joci ünnepi fellépésével, este pedig a már szintén hagyományossá vált jótékony célú angyalkaváró forralt borozásra invitálnak mindenkit a Bögrét hozzál! elnevezésű rendezvényre a Kalóz Pizzéria előtti térre Kulcson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában