Kiszolgáltatott emberrel könnyű játszadozni

2019.12.01. 12:00

Az asszony ingatag

Vannak olyan filmek, amiknek az alapkoncepciójuk igazából nem is rossz, de ha a készítők túllendültek volna azon az izgatottságon, amit az ötlet megszületésekor éreztek, és lenyugodva pontosan megtervezik a forgatkönyv minden pontját, akkor zseniális alkotás születhetett volna belőlük.

Tóth Alexandra

Ha viszont elsietik a dolgot, akkor elszalasztanak egy óriási lehetőséget. Most is ilyesmi történt, de könnyed esti kiakadásnak végül is nem rossz A titkos megszállottság.

Történetükben megismerünk egy vonzó, fiatal nőt, akit egy gazfickó (de nem tudni ki) üldöz. A nő a menekülés közepette autóbaleset áldozata lesz, a gázolás következtében pedig olyan fejsérülést szenved, ami egy időre kitörli a memóriáját. Az amnéziás nő iránt rögtön kevesebb szánalmat érzünk, amikor megérkezik a kórházba férje, akire Brenda természetesen nem emlészik, de Mike elhiteti vele, hogy nincsen semmi baj, nagyon szeretik egymást, és tartson akármeddig is, együtt végigcsinálják a felépülést.

A tolószékbe kényszerült Brenda – kissé klisésen – érintések, ismerős jelenetek kapcsán kezdi visszanyerni az emlékezetét, és egyre bizonyosabbá válik számára, itt valami nem igazán stimmel, de kiszolgáltatott helyzete miatt nem kifejezetten cselekvőképes. A különös gázolás után nyomozó Detektív Page mindeközben ott liheg a házaspár nyomában, és számára is egyre inkább bűzlik a dolog.

Nem meglepő, hogy a film hamarosan átcsap egy thriller-akció-drámába, amelyben van menekülés, kétségbeesés, gyilkosság és intrika, aztán a végén vagy megmenekül a nő, vagy nem, ez legyen a film meglepetése. Egy azonban bizonyos, hazug embert hamarabb utolérni, mint a sánta kutyát. Spoiler, de Mike nem Brenda férje, ő el lett téve láb alól, hogy a megrendezett tragédia kapcsán a pszichopata módon Brendáért rajongó férfi eképp tegye őt magáévá.

Brenda Mike karjaiban tér „haza”, mit sem sejtve
Fotó: IMDB

Belegondolva a történet elég beteg, hiszen valóban vannak olyan őrültek, akik szerelemféltésből bármire képesek, és egy kiszolgáltatott, ráadásul sebesült nőnek esélye sincs ellenük, pláne a világ végén, térerő és szomszédság nélkül. A film hatásosságából azért elvesznek az olyan bakik, mint az, hogy hogyan engednek el egy nőt a kórházból egy magát csak bemondás alapján férjnek nevező férfival, és miért nem készült fel olyan kérdésekre, mint az „a barátaim nem látogatnak meg?”. Mindenesetre egyszer nézhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában