jubileum

2019.11.05. 17:30

Idén tízéves a Dréta Antal Egyházzenei Kórustalálkozó

A jeles évforduló alkalmából hat kórust, csaknem kétszáz vendéget várnak november 9-én, szombaton 16 órától a mezőfalvi Magyarok Nagyasszonya római katolikus templomba.

Horváth László

Rendkívül különleges programra készülnek Mezőfalván. A templom felszentelésének évfordulójára létrehozott rendezvényre az elmúlt tíz év kórustalálkozóin részt vevő együtteseket hívott meg a házigazda Mezőfalvi Nőikar. A jubileumi esemény részleteiről a vendéglátók karnagyát, Balogh Tímeát kérdeztük.

– Az elsődleges koncepció szerint azokat a kórusokat hívtuk volna, akik a tíz év alatt elnyerték a találkozó vándordíját. Mivel közülük már néhányan feloszlottak, ezért az elmúlt egy évtizedben részt vevő kórusok meghívásánál maradtunk. Nagy örömünkre szolgál, hogy a meghívottak között van egy olyan társaság is, nevezetesen a Viadana Kamarakórus, amely szintén megszűnt, de az alkalomra újra összeállt. Tehát Kurucz Gergely egy nagy múltú és neves formációt fog újra vezényelni.

Hat kórus csodálatos előadását hallhatjuk a szombati mezőfalvi rendezvényen Fotó: Horváth László/Dunaújvárosi Hírlap

A zsűri elnökeként köszönthetjük a kórustalálkozó megálmodóját, Lakos Angélát, a Mezőfalvi Nőikar alapítóját, dr. Nemesné Tichy Ritát és a Vox Mirabilis Kamarakórus karnagyát, Zemlényi Katicát. A találkozó műsorában hallhatjuk még a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola alapfokú művészetoktatásában zenét tanuló diákjait is. A rendezvény legkiemelkedőbb kórusa pedig ezúttal is a vándordíjjal térhet haza – mondta a részletekről Balogh Tímea, a Mezőfalvi Nőikar vezetője.

Mezőfalván tehát igen jelentős évfordulójához érkezett a Dréta Antal Egyházzenei Kórustalálkozó. A fellépő együttesek névsora egyben garancia is, hogy kiváló, magas színvonalú zenei programban lehet részünk. A kórustalálkozó ingyenes, fővédnökei Bérczi Bernát zirci apát és Mezőfalva önkormányzata képviseletében Márok Csaba polgármester.

A találkozón láthatjuk és hallhatjuk...

Az igen impozáns előadói névsorban a következő együtteseket láthatjuk, hallhatjuk:

Dunaújvárosi Vegyeskar Kurucz Gergely és Könyves Ágnes vezényletével.

A Zirci Városi Vegyeskar Géring Klára dirigálásával.

A Paksi Városi Vegyeskar Ujházy Krisztina karnagy vezetésével.

A Fontana Nőikar Péter Kata vezényletével.

A Viadana Kamarakórus Kurucz Gergely karmesterségével, valamint a házigazda szerepében a Mezőfalvi ­Nőikar.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában