Nagy munka volt, de megérte

2019.11.27. 10:00

A Barbie-babák életre keltek a Bartók-színház aulájában

Feke Judit a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza egykori jelmezkészítője ma már nyugdíjas. Azonban nem szakadt el teljesen a szakmájától, amit a hétfőn a Bartókban megnyílt kiállítása, a Miniatűr Jelmezbál is bizonyít. A kiállítás különleges, hiszen Barbie-babákat öltöztetett át a Bartók előadásaiban használt jelmezek kicsinyített másolataival.

Agárdy Csaba

Fotós: LI

Hevér Rudolfné, aki korábban a Bartók művészeti titkára volt, nyitotta meg a tárlatot, és méltatta az ott látottakat.

– Látva a babákon az eredeti jelmezek pontos mását, az aprólékos, míves munkát, talán a legszembetűnőbb a mesterség szeretete, tisztelete. Minden munkáját áthatja a szenvedély, ettől eleven az itt látható minden darab.

Feke Judit minden munkáját áthatja a szenvedély, a szeretet, a tisztelet

Feke Judit, aki 2018-ban Bartók-díjat (az elismeréssel minden évben a színház vezetőségének szavazata alapján egy, nem művész munkakörben dolgozó háttérszakembert díjaznak) kapott, boldogan köszöntötte a kiállításon megjelenteket, megjegyezve, úgy látja, minden barátja itt van. Beszédében megköszönte a Bartók-színháznak, hogy befogadta ezt a kis kiállítást.

Feke Judittal a megnyitó hivatalos része után váltottunk néhány szót, elmondta, kemény munka volt a babákra elkészíteni az eredeti jelmezek kicsinyített másait, de szívesen csinálta.

– Most népviseleteket készítek, macerás munka ez is, de teljesen kiteljesül ebben a ruhakészítési igényem – tudtuk meg Feke Judittól, akit nem is tudtunk volna tovább feltartani, hiszen a Bartók vendégekkel megtelt aulájában mindenki szerette volna átölelni, és gratulálni a remek kiállításához – teljes joggal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában