Vastaps fogadta a művészt

2019.09.30. 11:30

Mága Zoltán telt ház előtt játszott a pénteki karitatív koncertjén

Második alkalommal indította útjára a 100 templom elnevezésű jótékonysági koncertsorozatát Mága Zoltán. A turné egyik állomása a Krisztus király Főtemplom volt, ahol telt ház előtt játszott a művész és csapata.

Tóth Alexandra

2019.09.27. Mága Zoltán koncert Dunaújváros Krisztus Király templom Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Mága Zoltán huszonöt virtuóz zenésztársa kíséretében érkezett Dunaújvárosba. A több mint két és fél órás koncertet akkora érdeklődés övezte, hogy többen az ajtóban állva hallgatták végig az előadást, a péntek esti koncert során a templom mind a 438 ülőhelye megtelt. A rendezvény számára a helyszínt a Krisztus király Főtemplom biztosította, a szervezésért pedig a Tourinform iroda felelt.

Mága Zoltán hegedűművész a háttérben közel 30 zenésztársával
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A jótékonysági koncerten részt vettek Dunaújváros MJV város polgármestere, Cserna Gábor mellett az önkormányzati képviselők és dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára valamint dr. Galambos Dénes, Dunaújváros és térségének ipar- és területfejlesztésért felelős miniszterelnöki biztosa. A koncert előtt Izsák Máté, a város oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke köszöntötte a közönséget. Úgy fogalmazott, kivételes öröm és megtiszteltetés Dunaújváros számára, hogy egy ilyen nívós művész játszhat a főtemplomban, mint Mága Zoltán. Köszönetét fejezte ki a népes közönség felé, hiszen a karitatív koncert ezúttal a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályát támogatta.

Dr. Dorkota Lajos, Kovács Judit, dr. Galambos Dénes és dr. Juhász Magdolna is részt vett a koncerten

A koncert során a Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas művész hangsúlyozta, saját missziójának tekinti a jótékonykodást, így a koncert bevétele mellett egyénileg további fél millió forinttal támogatja a gyermekosztály működését segítő, életmentő orvosi eszköz megvásárlását. Mága külön köszöntötte a közönség soraiban helyet foglaló Dorkota Lajost, aki már több ízben segítette a hegedűművészt karitatív céljainak megvalósításában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában