Intercisa Múzeum

2019.09.05. 16:30

Egy nap római eleink jegyében

duol.hu

Látványos programot készül bemutatni az Intercisa Múzeum jövő héten szombaton 10 órától a római kőtár és romkertben (az új víztorony mellett). A halálba menők köszöntenek címmel rendezik meg a – talán már hagyományosnak mondható – római napot, a Familia Gladiatoria fellépését. A „szereplők” korhű fegyverzetben és a kor általános stílusának megfelelő jelmezekben adják elő műsorukat.

E mellett sok érdekes esemény várja az ingyenes rendezvény látogatóit. Az egész napos programban 10 órától áldozatbemutatás lesz, majd egymást követik az érdekes programok: római divatbemutató, gladiátorok harca, fegyvermásolatok kiállítása és bemutatója, mindeközben kézműves foglalkozások és színes gyermekprogramok is várják az érdeklődőket. Délután 13 órától nagyjából ismét műsorra tűzik a délelőtti programokat, amit 15 órától a római légiókról szóló előadás színesít. 17 órakor lesz a gladiátorjáték, 17.50-kor pedig a záró áldozat. Eső esetén a rendezvényt a múzeum épületében tarják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában