Régen leírta, betanulta, mit mond két dal között

2019.06.18. 11:00

Szandi: „Egyszerűen odafigyelek magamra”

Az Előszállási Hagyományőrző Szállásnapok legrangosabb fellépője Szandi volt.

Balogh Tamás

A ragyogó formában érkező énekesnő egy perc alatt magával ragadta a közönségét. Ennyi idő kellett ahhoz, hogy olyan kapcsolatba lépjen velük, mintha mindenki személyes és régi, kedves ismerőse lett volna.

Mi a titka a közvetlenségnek?

– Ez azért sikerült, mert harminc éve ezt csinálom, és nagyon szeretem – mondta kérdésünkre válaszolva Szandi. – Azok közé az emberek közé tartozom, akiknek a hivatásuk egyben a hobbijuk is. Pontosan ezt szeretem benne, hogy minden közönség más és más. Hiába van olyan dal, amit már lassan harminc éve énekelek, mert egyrészt megújultak a dalok is, és a közönség is mindig más. Ezáltal a műsor is különböző lesz úgy az egyik, mint a másik helyszínen.

Szandi szerint minden közönség más és más Fotó: a szerző

Tanítania kéne ezt a színpadi kultúrát, amiben tiszteli a közönségét és egyúttal egy kellemes sztárjuk is!

– Igazság szerint ez nem volt mindig így. Emlékszem arra az időszakra, amikor leírtam és betanultam, hogy mit fogok mondani két dal között. Ez a szakmai része és bizony minden részét meg kell tanulni. Ez nem egy karaoke klub, hogy valaki föllép a színpadra, énekelget és rázza magát. Sokkal nehezebb annál.

Ki frissíti fel a repertoárját?

– Mi ketten Bogdán Csabával, a párommal. A Csabi szokta viccesen azt mondani, hogy gyerekeket, lemezeket, mi mindent együtt csinálunk! Nagyon ismerjük és egymásra érzünk már az alkotás területén is, és ezért tud működni ez a dolog. Új dalok? Abszolút mozgatja a fantáziánkat. Nagyon szeretem az új lemezt! Közös fellépésünk is lesz, a jubileumi nagy koncertemen, június végén.

Ezzel a ragyogó külsővel fitnesz példakép is akar lenni?

– Nem szeretnék az lenni, és olyan versenyeken indulni. Egyszerűen csak odafigyelek magamra. Egészséges mértékkel dolgozok a külsőmért is, mert túl sok időm nem is lenne rá, bár azt mondják, hogy mindig arra van ideje az embernek, amire akarja… Hál’ Istennek nagyon nagy divat lett a futás, de én például nem szeretem. A gyorsgyaloglást viszont igen. Egyébként, ahogy élem az életemet, már azzal is elégetem a zsírt, de heti háromszor, igyekszem egy–másfél órát edzeni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában