Nem tétlenkednek a táncegyüttes tagjai, vezetői

2019.05.08. 07:00

Újra aranyos a Vasas

A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes táncosainak, vezetőinek és segítőinek állhatatos munkája ismét büszkeségre okot adó eredményeket hozott. Sajtótájékoztatón ismertették tegnap.

Balla Tibor

A Március 15-i városi ünnepségen Szőke Genovéva és Suplicz Mihály 4 koreográfiája alkotta a műsort a felnőtt és az ifjúsági csoport előadásában. Egy hétre rá, 23-án már Székesfehérvárott a VII. Mezőföld Virága Szólótáncversenyen vettek részt. A regionális minősítő versenyen 19 táncműhely, 4 korcsoportban, 96 versenyzővel 64 produkciót adott elő. A Vasast Molnár Lilla és Pásztor Máté képviselte, és ismét elnyerte a legrangosabb díjat.

Március 30-án a bogyiszlói Boda János Emlékversenyen 4 korosztály képviseltette magát, közel 40 táncos párral, szólistával. Dunaújvárosból két pár és egy szólótáncos indult. Szabó Dorka és Orgovány Zoltán arany minősítést szerzett, Tasnádi Noémi, Nevezi Botond és Suplicz Mihály ezüst minősítéssel tért haza.

Április 13–14-én a szegedi XXIX. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon a 2100 fellépő között a Vasas két csoportja 60 fővel képviseltette magát. Az utánpótlás-csoport Lengyel Szabolcs: Maros­széki táncok, valamint Turóczi Rita és Suplicz Mihály Pentelei kecskemeséje ezüst minősítést, a felnőtt és ifjúsági csoport Lengyel Szabolcs: Somogyi figurák című koreográfiája arany minősítést nyert.

Kováts Rózsa, a fenntartó MMK igazgatója, valamint Suplicz Mihály és Szőke Genovéva, a táncegyüttes művészeti vezetői
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A csoportvezetők mellett két koreográfus is munkálkodik az együttesnél a Csoóri Sándor programnak köszönhetően. Molnár Gábor és párja Székesfehérvárról érkezett és Magyarpalatkai táncokat tanít, amíg Doktor László és párja Makóról jött hozzánk, ők Tyukodi táncokat tanítanak. Mindegyikből koreográfia is készül.

A folytatásban sem üres a Vasas naptára, május 25-én Székesfehérvárott, a Húzd keresztül! minősítő fesztiválon vesznek részt, ahol az utánpótláscsoport a Pentelei kecskemesével lép színpadra. Május 26-án a Bartókban a Violin-gálán lépnek fel. Az MMK 45. évfordulója tiszteletére egy mese előadással készülnek. Nyáron egy kis pihenés is jut a tagoknak, az alapítványuknak köszönhetően Balatonrendesen töltenek el öt napot, ahol a tervek szerint nem táncolnak.

Pünkösdi találkozó negyedszerre

Május 12-én rendezik a IV. Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánc Találkozót, amelyen 14 tánc­csoport, 17 koreográfiája vesz részt 279 táncos közreműködésével. Az élőzenés kíséretről a Kóborzengő Együttes gondoskodik. 10 órától felvonulás a Városháza térre, majd vissza az MMK-ba, ahol májusfa állítása, műsorok, valamint Pünkösdi király és királyné választása, 5 állomásos népi feladatsor lesz. Rossz idő esetén a villamos tagozat tornatermében tartják a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában