üvegbe álmodva

2019.05.14. 09:00

Film a festett ólomüveg ablakról

A Dunaújvárosi Egyetem A épületének előadótermében vetítik május 14-én, kedden 18 órai kezdettel az Üvegbe álmodva című filmet.

Balla Tibor

Fotó: Kállai Félix / Dunaújvárosi Hírlap

A mintegy 55 perces dokumentumfilm a dunaújvárosi Krisztus király Főtemplom idén elkészült 3 új festett ólomüveg ablakának megtervezését és megvalósítását örökíti meg. A vetítésen jelen lesz és rövid előadást tart az ablakok megálmodója, Bráda Tibor – Munkácsy-díjas, a Magyar Köztársaság arany érdemkeresztjével kitüntetett – festőművész is. Az új festett ólomüveg ablakok központi témája a család, ugyanakkor a még tervezés alatt álló további 3-3 színes üvegablakok között olyan is található, amelyen a Dunaújváros római kori múltját idéző oszlopfő és Szent Pantaleon mellett megjelennek városunk jelenkori emblematikus épületei.

A nagytemplom új ólomüvegablakait a május 18-án, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise keretében áldja meg Spányi Antal megyés püspök atya, valamint 11 fiatalnak továbbá 4 felnőttnek szolgáltatja ki a bérmálás szentségét.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában