Tehetséges fiatal zenész

2019.04.01. 10:00

Balla Bence balladái és az ő egy szál gitárja

Tóth Alexandra

Koncertet adni nem könnyű, pláne nem egyedül és pláne nem egy szál gitárral, egy helyben ülve. Nem köbeugrálva a színpadot, nem hajat rázva, és minden látványelemet mellőzve ez komoly feladat. Balla Bence viszont kis­ujjból rázza az ilyesmit.

Teljesen átszellemülve Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az MMK földszinti színháztermét csaknem teljesen megtöltötte a közönség. A gimnazista fiú egyelőre a Pannon Oktatási Központ tanulója, e mellett pedig szenvedélyének él: a zenének. Gitáron és basszusgitáron játszik és énekel is. A szombati akusztikus estjén már nem először mutatta meg tehetségét a dunaújvárosi közönségnek és bízunk benne, nem is utoljára.

Balla Bence énekes-gitáros

Bence főleg lassabb dalokat, balladákat játszik (legalább is önálló estjein). Ami a műfajt illeti, sokrétű a repertoár: a kilencvenes évek lázadói fiataljainak kedvenc grunge óriásától, a Nirvanától kezdve egészen napjaink tini-idoljának, Billie Eilishnek a dalaiig hallhattunk szinte mindent. Az ifjú Ballának egy dolog azonban mindenképp fontos a setlistjére kerülő számokban, ez pedig a mondanivaló. Nem hallhattunk semmitmondó, üres dalokat, ráadásul finoman alakuló, még kissé útkereső, de határozottan egyedi stílusával még élvezhetőbbé teszi az ismert előadók dalait. Sőt, ahhoz is van bátorsága, hogy kissé eltérjen az eredetiről, ha úgy tetszik, „ballásítsa” azokat. Mindezek mellett pedig jelen van a színpadon, még akkor is, ha a közönség ül, a teremben sötét van és egyik dalt a másik követ, gyakorlatilag szünet nélkül, mert túl sokat nem beszélt a dalok között – de beszélt helyette a zene és az a bizonyos egyetlen szál gitár.

Ezek is érdekelhetik