tehetséggondozás és komolyzene

2019.03.13. 14:00

A művészeti iskola diákjai mindenütt tündökölnek

Megmérettetésekkel teli első negyedév zajlott a Wesley-DaCapo Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és tanárai számára. Kurina Laura igazgató büszkén mesélt az eredményekről.

Balla Tibor

A versenysorozat január végén indult az V. Alapfokú Szanyi Irma Zongoraversennyel Székesfehérvárott. Ezen Gallai Lívia Anna növendékük – aki 2. éve zongorázik – a 2. korcsoportban indult és ezüst minősítést szerzett. Felkészítő tanára Kolisnychenko Inna volt.

A folytatás február végén a Zenevarázslat Országos Négykezes Zongoraverseny és Kurzus Határok Nélkül című négynapos rendezvény volt. Ezen tanár-diák kategóriában indult Baráth Laura Véda 7. évfolyamos zongorista és Matolcsi Katalin, az ő felkészítő tanára.

Kismacskák: Schneider Ármin, Schneider Boróka, Srauf Hanna, Gulyás Alexa Lia, Horváth Bianka, Horváth Sára Petra, Ruha Judit Mária, Tángicevá Támilá, Márton Bernadett. A koreográfiát készítette: Csorba-Sebek Judit
Fotó: DaCapo

A zenei tehetséggondozás, valamint a komolyzene népszerűsítésének jegyében szervezett eseményre mintegy négyszáz gyermeket vártak az egri Eszterházy Károly Egyetem kápolnájába. A kezdeményezés ötletgazdája Várnagy Andrea zongoraművész volt, a zsűri elnöki tisztét pedig Balázs János zongoraművész töltötte be, tagjai Mocsári Károly, Eckhardt Gábor, Jónás Gabriella, Gábos Judit és Kovács Géza voltak. Egyöntetűen állították, szívük szerint mindenkinek arany minősítést adtak volna. Baráth Laura Véda nemcsak a versenyen, de a kurzuson is részt vett, amit Várnagy Andrea tartott. Az egész esemény fantasztikus hangulatban zajlott, kifejezetten siker­élménnyel tértek haza.

Kurina Laura, a Wesley-DaCapo igazgatója
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az elmúlt szombaton részt vettek a VIII. Connector Táncfesztiválon Veszprémben, az arénában, nagyon erős mezőnyben. A táncművészeti ág növendékei 7 koreográfiával neveztek, és 3 első, 3 harmadik és egy ötödik helyezést hoztak el. A felkészítők Bálint Judit, Rozman Ildikó, Csorba-Sebek Judit és Cziráki László voltak. Viszonyításképpen tavaly 6 részt vevő országból 2274 versenyző indult.

Kóré Levente (II. korcsoport) és Ledneczky Zsófia (I. korcsoport)

Ugyanezen a napon tizenkilencedik alkalommal rendezte meg a regionális gitárversenyt a Lukin László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Érden, négy korcsoportban. Ezen Kóré Levente (II. korcsoport) és Ledneczky Zsófia (I. korcsoport) vett részt. Zsófia első helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Beke Beáta volt. A következő cél az országos verseny.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában