Életre kelt PC-játék

2019.02.10. 10:00

A horda letarolta a hazai mozikat három éve

A könyvadaptációra már fel sem kapjuk a fejünket, ugyanúgy, ahogy a képregények életre keltése a vásznon sem egy szokatlan dolog.

Tóth Alexandra

Azt azonban sokan nem gondolták, hogy – túlzás nélkül – minden idők legnépszerűbb online PC-játékát is viszont láthatjuk a mozikban, pedig 2016-ban meghódította a magyar filmszínházakat a Warcraft-mozi. De vajon joggal?

Aki sosem játszott vele, az is hallott már róla, ha mást nem, legalább annyit, hogy a szomszédja, az unokatestvére, a gyermeke vagy munkatársa órákat képes eltölteni a gép előtt orkokat, taurinokat, sárkányokat vagy felbőszült vaddisznókat vadászva. Az egyébként varázslatos World of Warcraft univerzuma filmként sem gyenge, bár ezt már az is megmondhatta, aki a játék különböző verzióihoz készült promó animációs videókat látta.

Anduin Lothar és az orkok serege Fotó: IMDb

A Warcraft – A kezdetek 2016-ban indult világhódító útjára. Egy olyan filmről van szó, ami az Avatarhoz hasonlóan kemény fába vágta fejszéjét (bár néhány évnyi előnye azért van a kék Pocahontasszal szemben). Szinte csak CGI szereplőkkel operál, és viszonylag kevés húsvér színészt láthatunk benne, mégsem ordít belőle a gagyi. Mármint az orkokból például, ugyanis a hús-vér szereplők sajnos eléggé plasztikusak és valahogy úgy tűnik, nem értik, mit kéne alakítaniuk a siker érdekében.

A történet szerint egy Gul’dan nevű ork worlock durva fekete mágia (a Fel) segítségével akarja átmenekíteni népét az orkbolygó Draenorról az ember/tünde/törpelakta Azerothba, ami ellen egy egész csapatnyi ember, mágus és egyéb kaszt küzd, ugyanakkor az orkoknál is van széthúzás bőven. A film képileg nagyon szép és a látvány mindenképpen leköti a néző figyelmét, és azoknak abszolút ajánlott, akik nem ismerik, de szívesen közelebb kerülnének a Warcraft csodás világához. Gondot azoknak okozhat, akik a játék és a mögé felépített mitológia elkötelezett rajongói, ők ugyanis – joggal – mondhatják a Kezdetekről, hogy zavaros és összecsapott. Viszont azóta sem láttam olyan filmet, aminél ennyire indokolt lehetett volna a 3D, mert itt nagyon jót tesz a filmnek.

Látványmozinak tökéletes, kőfanoknak óvatosan ajánlott, de családi kikapcsolódásnak tök jó esti film, mert papa- mama-gyerekek egyaránt elnézegetik. Azért reméljük, a folytatás átgondoltabb lesz majd, és még több embert bevonz a Horda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában